Un bărbat prins într-un motocultor, transportat cu elicopterul SMURD la Timişoara

Incident sângeros, sâmbătă, la amiază, în localitatea Nădab. Un bărbat în vârstă de 43 de ani care lucra cu un motocultor în grădină a fost prins între lamele utilajului. S-a întâmplat într-un moment de neatenție, când bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut în motocultor.

„Azi (sâmbătă-n.r.), în jurul orei 12.30, echipajul descarcerare al Gărzii Nr.2 de intervenție Chișineu Criș împreună cu un echipaj SAJ a intervenit în localitatea Nădab pentru a salva un bărbat ce a fost prins de un utilaj de săpat. La sosirea echipajelor de intervenție bărbatul avea picioarele și abdomenul prins un utilaj. După aproximativ o oră de intervenție bărbatul a fost scos și predat în viață către echipajul SAJ care l-a transportat la elicopterul SMURD solicitat în sprijin” – a declarat George Pleșca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Polițiștii pricepuți

Un rol important în salvarea bărbatului l-au avut doi polițiști din Chișineu Criș: agent șef principal Mihai Dreghici și agent șef principal Emil Csernuș. Norocul a făcut ca ei să se afle în acel moment în patrulare, în apropiere de locul unde s-a întâmplat nenorocirea. „Colegii mei știau cum funcționează motocultorul, l-au scos din funcțiune în momentul în care lamele utilajului se aflau în corpul victimei. Apoi, cu ajutorul unor scule pe care le-au avut la îndemână, au desfăcut sapele de pe motocultor, ca să nu-l macine pe bărbat” – a explicat pentru Jurnal arădean/ Aradon, subcomisar de poliție Marius Trif, șeful Poliției Orașului Chișineu Criș.

Transportat la Timișoara

„Din păcate, a fost un accident casnic foarte grav. Membrul inferior drept a suferit multiple facturi. Două lame de motocultor au fost găsite înfipte – una la rădăcina coapsei, inghinal, și una înfiptă în abdomen. A fost un echipaj de ambulanță, cu asistent, care a acordat primul ajutor și s-a cerut sprijinul elicopterului. Pacientul a fost predat stabil hemodinamic și a fost transportat la Timișoara, unde probabil că a intrat de urgență în sală, pentru intervenție chirurgicală” – a declarat pentru Jurnal arădean/ Aradon, dr. Mircea Merea, director medical al Serviciului de Ambulanță Județean Arad, scrie aradon.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns