Un bărbat prins într-un motocultor, transportat cu elicopterul SMURD la Timişoara

Incident sângeros, sâmbătă, la amiază, în localitatea Nădab. Un bărbat în vârstă de 43 de ani care lucra cu un motocultor în grădină a fost prins între lamele utilajului. S-a întâmplat într-un moment de neatenție, când bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut în motocultor.

„Azi (sâmbătă-n.r.), în jurul orei 12.30, echipajul descarcerare al Gărzii Nr.2 de intervenție Chișineu Criș împreună cu un echipaj SAJ a intervenit în localitatea Nădab pentru a salva un bărbat ce a fost prins de un utilaj de săpat. La sosirea echipajelor de intervenție bărbatul avea picioarele și abdomenul prins un utilaj. După aproximativ o oră de intervenție bărbatul a fost scos și predat în viață către echipajul SAJ care l-a transportat la elicopterul SMURD solicitat în sprijin” – a declarat George Pleșca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Polițiștii pricepuți

Un rol important în salvarea bărbatului l-au avut doi polițiști din Chișineu Criș: agent șef principal Mihai Dreghici și agent șef principal Emil Csernuș. Norocul a făcut ca ei să se afle în acel moment în patrulare, în apropiere de locul unde s-a întâmplat nenorocirea. „Colegii mei știau cum funcționează motocultorul, l-au scos din funcțiune în momentul în care lamele utilajului se aflau în corpul victimei. Apoi, cu ajutorul unor scule pe care le-au avut la îndemână, au desfăcut sapele de pe motocultor, ca să nu-l macine pe bărbat” – a explicat pentru Jurnal arădean/ Aradon, subcomisar de poliție Marius Trif, șeful Poliției Orașului Chișineu Criș.

Transportat la Timișoara

„Din păcate, a fost un accident casnic foarte grav. Membrul inferior drept a suferit multiple facturi. Două lame de motocultor au fost găsite înfipte – una la rădăcina coapsei, inghinal, și una înfiptă în abdomen. A fost un echipaj de ambulanță, cu asistent, care a acordat primul ajutor și s-a cerut sprijinul elicopterului. Pacientul a fost predat stabil hemodinamic și a fost transportat la Timișoara, unde probabil că a intrat de urgență în sală, pentru intervenție chirurgicală” – a declarat pentru Jurnal arădean/ Aradon, dr. Mircea Merea, director medical al Serviciului de Ambulanță Județean Arad, scrie aradon.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.