Judecătorul Cristi Danileţ, în discuţie cu elevii timişoreni

danilet

Cristi Danileţ, judecător în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, a fost, ieri, la Timişoara, pentru a se întâlni cu elevii Colegiului Tehnic de Vest (fostul liceu de construcţii). Lăsând la o parte limbajul de specialitate, magistratul le-a explicat tinerilor importanţa legislaţiei în materie penală, precum şi sancţiunile ce decurg din necunoaşterea ei.

Sceptici la început, încetul cu încetul elevii s-au arătat din ce în ce mai interesaţi de subiectul discuţiei, punând întrebări despre drepturile şi obligaţiile pe care le au tinerii din România în raport cu prevederile legii penale. Este pentru a doua oară când judecătorul CSM a venit la Timişoara pentru a le preda elevilor o lecţie deschisă de educaţie juridică.

Acţiunea face parte dintr-un proiect naţional implementat în 2013, încheiat în baza unui protocol între CSM, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Educaţiei, ce are la bază prevenirea delincvenţei juvenile. Este singurul proiect de acest gen din Europa şi, din cele constatate, se pare că a prins în rândul grupului-ţintă, în special datorită modului popular de expunere, dar şi accesului la informaţii juridice pe pagina „Educatie Juridica” deschisă pe cel mai mare site de socializare.

În toamnă, Cristi Danileţ intenţionează să-i iniţieze şi pe magistraţii timişoreni în acest gen de predare a unor lecţii succinte de drept penal. De altfel, Ministerul Educaţiei are în vedere ca, în scurt timp, educaţia juridică să fie introdusă ca materie începând din clasa a VII-a.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Judecătorul Cristi Danileţ, în discuţie cu elevii timişoreni

  1. Asta e ala care visa la sexul cu animale dacă acestea din urma simt și ele placerea?!?A ajuns în scoli, individul? Vai de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *