Judecătorul CEDO Iulia Motoc, primul magistrat român ales membru al Institutului de Drept Internațional din Geneva

Iulia Motoc, judecătorul român la CEDO, este primul magistrat român devenit membru al Institutului de Drept Internațional de la Geneva, după cel de-Al Doilea Război Mondial.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat din Timiș s-a ales cu o amendă zdravănă: a lăsat sticlele goale lângă clopotul verde

Iulia Motoc s-a născut în 1967 la Timișoara și a absolvit Facultatea de Drept din București. Cu un CV impresionant, în 2002 a ajuns să fie cel mai tânăr profesor universitar de drept internațional din România, după ce, anterior, a fost numită președintele comisiei ONU privind promovarea și protecția drepturilor omului. Are două doctorate, în etică și drept internațional public, vorbește fluent engleza și franceza (având și studii de literatură franceză modernă la Universitatea Aix-Marseille), iar în 2010 a fost desemnat judecător la Curtea Constituțională.

Institutul de Drept Internațional de la Geneva, în cadrul căruia Iulia Motoc a fost de curând aleasă, prin vot, membru, reunește cei mai buni specialiști de drept internațional din lume, având ca scop promovarea progresului în dreptul internațional și arbitrajul între state, după cum a precizat, pe pagina sa de Facebook, judecătorul. În 1904, institutului i-a fost conferit Premiul Nobel pentru pace.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns