Jucăria USR, „umflată” de Robu

Jucăria USR, "umflată" de Robu

Când spui USR, te gândeşti şi la biciclete, trotinete, segway şi alte asemenea  mijloace de transport mai puţin convenţionale.

Simpatizanţii USR aproape că încep să se identifice cu bicicliştii şi trotiniştii, lansând chiar o modă, îndeosebi în marile oraşe.

Dacă un lider PSD, de exemplu, vede un tânăr pe trotinetă, preferă mai bine să treacă pe trotuarul celălalt decât să dea nas în nas cu cel menţionat, ştiind clar că nu-i de-al lui.

Nu însă şi şeful PNL Timiş, Nicolae Robu, care se duce direct spre tânărul respectiv şi nu numai că nu-l opreşte ca să stea de  vorbă, dar îi ia şi jucăria!

Primarul Timişoarei nu a fost, în trecut, un susţinător al bicicliştilor şi sunt bine cunoscute disputele sale cu această breaslă, ca şi nemulţumirile membrilor acesteia legate de modul în care au fost amenajate pistele din oraş.

Cu toate acestea, Nicolae Robu nu se sfieşte să umfle potul şi să vorbească despre proiecte de anvergură în această comunitate, cum ar fi o reţea regională de piste de biciclete, în care să fie incluse şi localităţile periurbane.

Nu ar fi un lucru rău în asta, dar e limpede că e şi mult populism în declaraţia lui Robu.

A vorbi despre o hartă regională de piste, după ce în Timişoara ai tras nişte linii pe trotuare, e ca şi când şoferul Vasile ar explica cum e cu Timişoara-Capitală Culturală Europeană.

În acest caz, Robu a urmărit să capitalizeze voturile alegătorilor USR, însă având în vedere contextul local, e posibil să le fi luat caii de la bicicletă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns