Mai multe medicamente decontate pentru asigurații din Timiș

Mai multe medicamente decontate pentru asigurații din Timiș

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a decontat anul trecut 191.458.684 lei, pentru reţetele compensate şi gratuite eliberate asiguraților de farmaciile din județ.

Cel mai ridicat consum de medicamente a fost înregistrat în luna ianuarie (28.370.410 lei), iar cel mai scăzut  consum de medicamente a fost  în luna octombrie  (5.247.340 lei).

Comparativ cu 2018, suma decontată farmaciilor în contract cu CJAS Timiș, pentru rețetele gratuite și compensate, a crescut cu aproximativ 30 de milioane de lei.

„Atragem atenția tuturor furnizorilor de medicamente aflați în relație contractuală cu CJAS, că au obligația  să se aprovizioneze cu medicamente, în maximum 24 de ore pentru bolile acute și subacute și 48 de ore pentru bolile cronice. În cazul în care o persoană asigurată întâmpină probleme în obţinerea medicamentelor gratuite sau compensate, aceasta  se poate adresa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timis pentru a rezolva, în cel mai scurt timp posibil, situaţia asiguratului respectiv”, a precizat Victor Dumitrașcu, președinte-director general al CJAS Timiș.

În acest an, în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate  Timiș se află 133  de farmacii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *