Jimbolia și-a continuat, și în acest an, strategia de dezvoltare. Este un oraş cu şomaj zero!

Cu o infrastructură modernă, investiții tehnico-edilitare, dar și cu o ușă mereu deschisă la primarul Darius Postelnicu, orașul Jimbolia a devenit unul atractiv pentru investitori, astfel încât, la ora actuală, localitatea se află pe lista selectă a celor cu șomaj zero. În fapt, pentru a acoperi necesarul de forță de muncă, firmele din oraș își aduc angajați și din localitățile învecinate

O reușită cu care edilii locali se mândresc, deoarece ea dovedește că investițiile derulate, și în acest an, în cadrul strategiei de dezvoltare a localității își dovedesc din plin utilitatea. Cum sunt la fel de binevenite și proiectele derulate în toate domeniile vieții publice din acest oraș timișean.

 

Investiții în infrastructură

În 30 august, primăria Jimbolia a demarat ample lucrări de asfaltare și plombare a străzilor, graficul de lucrări prevăzând, printre altele, reparații pe străzile Mihai Eminescu, Iuliu Maniu, Cornaliu Coposu, Ion Vidu. În paralel, au fost demarate lucrări la piață și la baza sportivă din centrul orașului, iar pentru refacerea și constuirea aleilor din cimitir se va organiza o licitație. Se are în vedere și refacerea aleilor de pe strada Republicii, dar și a celor care merg spre primărie și spre școală.

Tot la capitolul infrastructură, de data aceasta cu finanțare din fonduri europene, merită menționat milionul de euro câștigat de Primăria Jimbolia în cadrul a două proiecte bilaterale împreună cu parteneri din Serbia. Recent, s-au semnat contractele de finanțare, iar în perioada următoare se va desfășura procedura de licitație. Primul proiect, denumit „Turul Banatului”, este realizat în parteneriat cu localitatea Nova Crnja (lider) și Agenția Regională de Dezvoltare Economică Banat din Serbia.

Are ca scop realizarea unei zone de popas pentru cicliști și turiști în zona de sud a orașului, unde se află Expo Ripensis. Este vorba despre realizarea unei platforme pavate, cu toate dotările (grup sanitar, bănci, etc). Bugetul alocat orașului Jimoblia este de 175.667,01 euro. Al doilea proiect, intitulat „Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat”, are ca lider Regia Publică „Drumuri Serbia” și este realizat împreună cu municipalitatea Kikinda și Agenția Regională de Dezvoltare Economică Banat din Serbia. În prezent, se lucrează la procedura de achiziție, iar după această fază, se vor putea atribui contractele și trece la execuția lucrărilor.

 

Proiecte importante în domeniul educației

Primăria Jimbolia a făcut, și în acest an, toate eforturile pentru ca elevii să aibă parte de cele mai bune condiții. „Am obținut finanțare de la Guvern pentru trei proiecte mari, de reconstruire a grădinițelor de pe străzile Republicii și Gheorghe Doja și construirea creșei de pe strada Calea Timișorii. Ne-au fost alocate aproape șapte milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală, PNDL II. Cele trei clădiri sunt vechi, iar specialiștii care le-au expertizat au recomandat demolarea lor, întrucât există probleme de structură, iar fluxurile interioare sunt depășite față de necesitățile învățământului modern. Noile clădiri vor fi mult mai spațioase, mai moderne, cu dotări net superioare”, a declarat primarul Darius Postelnicu.

Alte proiecte importante au fost pregătite și vor fi depuse prin Programul Operațional Regional (POR) axa 10.1. Este vorba despre modernizarea și dotarea liceului, a școlilor de pe Tudor Vladimirescu și de pe străzile G. Enescu și Lorena.

Și tot la începutul anului școlar, o companie a oferit, celor mai mici dintre elevi, mici cadouri, iar elevii grupelor preșcolare au primit pachete cu rechizite. „Această inițiativă face parte din programul educațional pentru sprijinirea accesului la educație și încurajarea performanței școlare intitulat «Din nou la școală», aflat la cea de-a 11-a ediție, program în care au fost incluși până în prezent aproximativ 40.000 de elevi”, mai afirmă primarul Postelnicu.

Reabilitarea Statuii „Sfântului Florian” și a Bisericii Ortodoxe din localitate

Statuia a fost ridicată în urmă cu mai bine de 150 de ani, în cinstea Sfântului Florian, considerat protectorul pompierilor, coșarilor și ales ca patron al oraşului Jimbolia. Recent, a fost încheiată licitația pentru reabilitarea ei, acțiune urmată de semnarea contractului cu firma câștigătoare. Aceasta a trecut, deja, la faza de obținere a avizelor necesare pentru reabilitarea monumentelor istorice, în special a celui eliberat de Ministerul Culturii.

Lucrările de renovare interioară și exterioară derulate la Biserica Ortodoxă din localitate sunt, deja, finalizate, acestea fiind realizate cu fonduri de la primărie și din donațiile enoriașilor. Printre altele, a fost refăcut acoperișul și schimbată tâmplăria.

 

Cazierul judiciar se obține și la Jimbolia

Jimbolienii care au nevoie de certificatul de cazier judiciar nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la Timișoara pentru a-l obține. Începând cu data de 15 septembrie, Poliția din localitate oferă posibilitatea obținerii cazierului dierct de la ghișeul aflat în incinta sediului de pe strada Republicii nr. 16.

 

Oraș cu șomaj zero

„Am concesionat, celor trei mari firme din oraș, teren de la primărie, pentru extinderea halelor de producție și depozitare. Am dovedit, în acest fel, relația bună pe care o avem cu investitorii care și-au deschis la noi afaceri. Și ne mândrim cu faptul că numele Jimboliei figurează pe cel al orașelor cu șomaj zero!”, mai precizează primarul Darius Postelnicu.

Calendarul investițional pe 2018 are, deja, principalele repere trasate. Acestea au fost elaborate, la fel ca în anii precedenți, în conformitate cu strategia de dezvoltare a orașului. Pentru că rezultatele de până acum dovedesc din plin că pașii urmați sunt cei corecți!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns