Jale mare în două cimitire din Timişoara (foto)

Jale mare în două cimitire din Timişoara (foto

În urma mai multor sesizări primite de la cetățeni cu privire la starea unor cimitire din Timișoara, viceprimarul Cosmin Tabără, împreună cu consilierul local Simion Moșiu și cu Otilia Sîrca, șefa Biroului Cimitire din Primăria Timișoara, au făcut un control inopinat la patru din cele șase cimitire care sunt administrate de municipalitate.

”Dacă despre spațiile de pe Rusu Șirianu și Calea Lipovei pot spune că sunt administrate destul de bine de societățile care le-au concesionat, nu pot spune același lucru despre Șagului și Buziașului.

În Șagului, după vandalizarea mormintelor, s-a atras atenția societății concesionare să ia măsuri de îndată, primăria făcând două notificări în acest sens, dar nu s-a remediat nimic. Rampe de gunoi clandestine, lucrări de extindere fără autorizație la o capelă, degradare și mizerie la grupul sanitar sunt doar câteva probleme sesizate aici. A fost chemată și Poliția Locală pentru a opri lucrările la capelă, iar concesionarul va primi sancțiuni.

Pe Calea Buziașului, cea mai mare problemă este cu o parcelă unde s-a format o rampă clandestină de gunoi, unde se depozitaseră chiar și televizoare, resturi din construcții, un cărucior pentru copii, cartoane etc… Gardul care rămăsese incomplet de la o lucrare anterioară a fost repoziționat, iar copertina capelei de la acest cimitir a fost reparată. Am solicitat concesionarului să amplaseze, suplimentar, containere și pubele. Sunt doar o parte dintre sesizările de pe teren, activitatea de verificare a activităților din cimitire continuă.

Atenționez că, dacă nu se respectă caietul de sarcini de către societățile concesionare, vom merge până la rezilierea contractelor. În cel mai scurt timp, trebuie rezolvată problema rampelor de gunoi și amplasarea de containere pentru colectarea selectivă.

CITEŞTE ŞI: Timișoara ar putea intra în carantină! Dominic Fritz: „Nu mai sunt paturi în spitale!”/ Primarul cere închiderea judeţului

În același timp, am transmis tuturor concesionarilor să asigure paza cimitirelor, aceasta fiind tot în responsabilitatea lor. Sunt lucrări care nu necesită mare efort, ci doar voință și mai ales respect pentru aparținătorii celor decedați”, a explicat viceprimarul Cosmin Tabără.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Jale mare în două cimitire din Timişoara (foto)

  1. Daca cimitirul din Lipovei și cel de pe Stuparilor sunt administrate bine înseamnă că au fost în control cu ochii închiși.

    1. Aveti perfecta dreptate, Calea Lipovei chiar arata dezastruos,mizerie cit cuprinde, desprid crucile de pe morminte, imprastie mortar pe morminte ca apoi sa le platesti sa vina sa le curețe (500-600lei) ,cer cei ce fac cripte si cruci ( angajati in incinta cimitirului) sau poate chiar angajati ai cimitirului. Deci dnule Tabara,situatia nu este chiar atît de roza precum o vedeti. 

  2. Cum arată bine cimitirul Eroilor din Calea Lipovei că e plini de gropi,buruieni și ori cînd iti poti rupe picioarele! Pe cine protejați de acolo ? Muncitori de acolo vin doar cînd te vad in jurul mormântului și promit marea cu sarea dar cînd pleci nu mai fac nimic chiar dacă le dai „ceva”!

  3. Cimitirul Rusu Șirianu este abandonat demult ; vegetația a invadat tot , la un bazin cu robinet apa balteste in jur și se aude cum susura la baza apa care se prelinge din conducta sparta . Cu banii care se plătesc la Aquatim s-ar putea cumpara una – doua cositoare ! 

Lasă un răspuns