Italia a decis relaxarea restricţiilor COVID-19 odată cu intrarea în ”zona galbenă”. Doar cinci regiuni rămân in ”zona portocalie”

Permisul de sănătate devine obligatoriu de azi în Italia

Ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza, a anunţat că în zona portocalie rămân regiunile Puglia, Sardinia, Sicilia, Umbria şi provincia autonomă Bolzano. Toate celelalte regiuni şi provincii autonome ajung în zona galbenă.
Deplasarea dintr-o regiune în este însă interzisă, în continuare.

CITEȘTE ȘI: 5.000 de mesaje de amenințare pentru o datorie de 5.000 de euro: isprava unui bărbat, în vestul țării

„Rata de transmitere a contagiunii a scăzut la 0,84. Este un rezultat încurajator al comportamentului corect al oamenilor şi al măsurilor de Crăciun care au funcţionat. Numeroase regiuni vor reveni în zona galbenă. Aceasta este o veste bună, dar este fundamental să păstraţi atenţia sporită. Provocarea virusului este încă foarte complexă”, a scris Speranza pe Facebook.

Conform La Stampa, restaurantele, barurile şi alte locuri publice pot rămâne deschise în intervalul orar 5.00 – 18.00, iar la mese pot sta maxim patru persoane. Takeaway-ul este permis până la 22:00, cu excepţia barurilor, pentru care se termină la 18:00, regulă menită să evite adunările în exterior. La fel ca în zonele portocalii şi roşii, nu există restricţii privind livrările la domiciliu.

Trecerea în zona galbenă înseamnă că muzeele pot fi redeschise, de luni până vineri. Sălile de sport şi piscinele rămân închise, iar spectacole live sunt interzise. De asemenea, după ora 22.00 nu se iese din case.

Predarea în grădiniţe, şcolile elementare şi gimnaziale se face în prezenţă, în timp ce pentru licee decide fiecare regiune.De asemenea, preşedinţii regiunilor insistă asupra redeschiderii staţiunilor de schi din 15 februarie.

sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns