ISU Banat a primit drapelul de luptă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat al Judeţului Timiş a primit, vineri, drapelul de luptă, acordat prin decret prezidenţial.

„Este poate cel mai important moment istoric pentru orice unitate militară să primească drapelul de luptă.

Pentru pompieri, semnificația este cu atât mai importantă, ei făcând parte din unităţi militare care sunt totdeauna în luptă.

Este şi cazul de acum, când la ceremonie nu au putut participa toţi pompierii, mulţi fiind la Gătaia şi la Denta, în ajutorul populației”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, care le-a înmânat salvatorilor drapelul.

La rândul său, Lucian Mihoc, şefu ISU Banat a afirmat că până acum inspectoratul avea doar un drapel al tradiţiilor, care a aparţinut Grupului de Pompieri Timiş.

În 2004, pompierii s-au unit cu Protecţia Civilă Timiş, formându-se ISU Banat, însă drapelul unităţii a rămas cel al tradiţiilor. În cadrul manifestării de ieri au fost prezentate şi unele dintre dotările tehnice ale ISU Banat (o parte dintre acestea se aflau în teren, la inundaţii).

Drapelul de luptă are o semnificaţie aparte. El trebuie să le amintească pompierilor de zilele de luptă ale militari români, de puterea de a interveni acolo unde este nevoie pentru salvarea oamenilor.

drapel4


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns