Istoricul de daune al vehiculelor poate fi aflat imediat

Clienții Registrului Auto Român pot afla, începând de astăzi, date despre daunele vehiculelor înmatriculate în România. Astfel, în doar câteva minute, se pot cunoaște  informaţii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii locali intră în grevă japoneză, în urma afirmațiilor ministrului Marcel Vela

Acest lucru este posibil prin intermediul aplicaţiei ”Istoric Vehicul, disponibilă pe site-ul oficial al instituţiei, www.rarom.ro. Serviciile sunt posibile ca urmare a informaţiilor pe care le primeşte RAR de la partenerii specializaţi care colectează date de la societăţile de asigurare şi atelierele de reparaţii autorizate. Astfel, la interogarea prin aplicaţia ”Istoric Vehicul, împreună cu informaţiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru) se precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost.

Tariful este de 35 de lei şi se achită online. Pentru a accesa aplicaţia, clienţii trebuie să introducă seria de caroserie/saşiu şi o adresă de e-mail validă. În situaţia în care clientul doreşte să obțină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecţionat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail ”Istoricul de daune”. Acesta conţine următoarele informaţii (conform modelului ataşat):

  1. Zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă;
  2. Intervalul valorii devizului de reparaţie;
  3. Intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului;
  4. Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic;
  5. Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns