Polițiștii locali intră în grevă japoneză, în urma afirmațiilor ministrului Marcel Vela

politia locala 12

Polițiștii locali anunță că intră în grevă japoneză, începând de miercuri până vineri, după ce „ministrul Marcel Vela a declanşat o campanie împotriva categoriei profesionale a politiştilor locali, prin declaraţii mincinoase şi denigratoare”, transmite Sindicatul Pro Lex.

CITEȘTE ȘI: Pandemia virusează proiectele guvernamentale din Timiș

Sindicaliștii spun că, într-un interviu publicat online, ministrul de Interne a declarat că „şi acum avem probleme cu poliţia locală, care amendează, care face unele abuzuri şi nu respectă toate prevederile ordonanţelor ȋn litera şi spiritul fiecărei ordonanţe”.

„Ulterior, într-un alt interviu, a făcut comparaţie între salariul unui poliţist local din Timişoara cu cel al unui poliţist din Poliţia Română, afirmând lucruri nereale, mincinoase. Față de aceste declarații mincinoase, Sindicatul Naţional Pro Lex, organizaţie sindicală ce reprezentă aprox. 70% dintre polițiștii locali, a decis să organizeze acţiuni de protest la nivel naţional”, arată sursa citată.

Astfel, polițiștii locali vor purta o banderolă albă la uniforma de serviciu, în zilele de miercuri, joi şi vineri. „Asemenea polițiștilor din Poliția Română și polițiștii locali s-au aflat în prima linie în lupta contra răspândirii virusului SARS-CoV-2, ȋndeplinind aceleaşi tipuri de misiuni ca şi poliţiştii, sub coordonarea structurilor de poliţie şi chiar în echipe mixte. Spre deosebire de toţi poliţiştii şi militarii, poliţiştii locali nu au primit şi nu primesc spor pentru munca prestată în repausul săptămânal şi sărbătorile legale şi nici compensare cu timp liber corespunzător. Am sesizat dlui ministru Vela această discriminare, însă a ignorat-o, deşi Directiva CEDO 2000/78/CE prevede faptul că oameni aflaţi în situaţii similare beneficiază de aceleaşi drepturi”, subliniază sindicaliștii Pro Lex.

sursa: stiriletvr.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Polițiștii locali intră în grevă japoneză, în urma afirmațiilor ministrului Marcel Vela

  1. Sa intre in greva si sa renunte benevol la 75 la sută din salariul mult prea mare , față de marea masă a populației, sau poate fac greva, fie ea și japoneză, sa intre si ei la pensie specială si la 45 de ani , vine si votarea , chiar si la anul , orice articol in media care ii scoate în fața , indiferent daca este pozitiv sau negativ , duce la multe voturi în minus pentru actuala administrație .

Lasă un răspuns