ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a dăruit o casă unei familii sărmane din Timiş

Nu departe Timișoara se află satul Beregsău Mare, locul unde îşi duce zilele, de azi pe mâine, o familie cu patru copii. De curând, pereții casei soţilor Lupescu au cedat, iar şase oameni au rămas fără adăpost.

Înştiinţat despre situația tragică a cuplului cu două fetiţe de grădiniță și doi băieți minori, ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a intervenit imediat, continuând, cu tot firescul, gesturile de milostenie creştină cu care ne-a obişnuit de când a devenit arhipăstorul ortodocşilor din partea noastră de ţară.

Gândul de a le oferi celor şase năpăstuiţi un acoperiş deasupra capului s-a transformat repede în faptă, astfel încât, în mai puţin de o săptămână de la aflarea veştii despre soarta tristă a familiei Lupescu, s-a înălțat o casă cu trei camere și dependințe, menită s-o înlocuiască pe cea dărâmată.

Demersul social-filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei, concretizat în ajutor material, dar şi în mobilizarea unei echipe de meşteri, zidari, electricieni și instalatori, a dat roade, iar finalizarea construcţiei a avut loc chiar în ziua praznicului Sfântului Irodion de la Lainici.

În prezenţa Mitropolitului Ioan, noua locuinţă din Beregsău Mare a fost sfinţită de părintele Cristian Pavel, consilier la sectorul social al eparhiei, iar înaltul ierarh le-a oferit la final beneficiarilor acestui gest filantropic cheile casei, dar şi o icoană reprezentând-o pe Maica Domnului Pantanassa, pentru ca Preasfânta Născătoare de Dumnezeu să fie ocrotitoarea familiei Lupescu.

Cu lacrimi în ochi, Cristian Petru Lupescu, tată a patru copii, a mulţumit Înaltpreasfințitului și tuturor miluitorilor săi. Demersul de întrajutorare din eparhie va continua la Gottlob, unde alţi oameni sărmani, cu grave probleme de sănătate, se adăpostesc într-un bordei, trăind în condiții greu de imaginat.Şi ei se vor bucura de sprijinul ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, care crede în puterea urmării lui Hristos prin dragoste de semeni.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns