ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a dăruit o casă unei familii sărmane din Timiş

Nu departe Timișoara se află satul Beregsău Mare, locul unde îşi duce zilele, de azi pe mâine, o familie cu patru copii. De curând, pereții casei soţilor Lupescu au cedat, iar şase oameni au rămas fără adăpost.

Înştiinţat despre situația tragică a cuplului cu două fetiţe de grădiniță și doi băieți minori, ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a intervenit imediat, continuând, cu tot firescul, gesturile de milostenie creştină cu care ne-a obişnuit de când a devenit arhipăstorul ortodocşilor din partea noastră de ţară.

Gândul de a le oferi celor şase năpăstuiţi un acoperiş deasupra capului s-a transformat repede în faptă, astfel încât, în mai puţin de o săptămână de la aflarea veştii despre soarta tristă a familiei Lupescu, s-a înălțat o casă cu trei camere și dependințe, menită s-o înlocuiască pe cea dărâmată.

Demersul social-filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei, concretizat în ajutor material, dar şi în mobilizarea unei echipe de meşteri, zidari, electricieni și instalatori, a dat roade, iar finalizarea construcţiei a avut loc chiar în ziua praznicului Sfântului Irodion de la Lainici.

În prezenţa Mitropolitului Ioan, noua locuinţă din Beregsău Mare a fost sfinţită de părintele Cristian Pavel, consilier la sectorul social al eparhiei, iar înaltul ierarh le-a oferit la final beneficiarilor acestui gest filantropic cheile casei, dar şi o icoană reprezentând-o pe Maica Domnului Pantanassa, pentru ca Preasfânta Născătoare de Dumnezeu să fie ocrotitoarea familiei Lupescu.

Cu lacrimi în ochi, Cristian Petru Lupescu, tată a patru copii, a mulţumit Înaltpreasfințitului și tuturor miluitorilor săi. Demersul de întrajutorare din eparhie va continua la Gottlob, unde alţi oameni sărmani, cu grave probleme de sănătate, se adăpostesc într-un bordei, trăind în condiții greu de imaginat.Şi ei se vor bucura de sprijinul ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, care crede în puterea urmării lui Hristos prin dragoste de semeni.

0 Comments

No Comment.