Când ies la pensie timişencele, în funcţie de anul naşterii

pensie 1

Unii dintre timişeni vor să stea cât mai mult în câmpul muncii, pentru că acasă s-ar plictisi, în timp ce alţii ar dori să se pensioneze cât mai repede. Dar… nu e după cum dorim noi, ci după cum zice legea. Vârsta de pensionare la femei va creşte cu doi ani, astfel că doamnele născute în ianuarie 1971 îşi vor vedea liniştite de bătrâneţe abia la 65 de ani.

Dacă, în 2010, aleşii ţării stabiliseră prin noua lege a pensiilor ca femeile să iasă din câmpul muncii la 63 de ani, în loc de 60, şi bărbaţii la 65, în loc de 62, după 3 ani, subiectul pensionării a revenit în prim plan.

Pe site-ul ministerului există un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Aici se anunţă că atât femeile cât şi bărbaţii vor primi pensie de la stat la 65 de ani.

Dacă proiectul va trece, primele afectate de această măsură sunt femeile născute în ianuarie 1971, lucru care se va întâmpla în 2035. Atingerea acestei vârste se face gradual, în funcţie de data naşterii, la fiecare trei luni adăugându-se câte o lună.

 

Pentru femei, datele din galeria foto de mai jos sunt definitorii:

Sursa: andreilaslau.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *