Boli specifice sezonului rece, la mijlocul primăverii

viroze

Peste o mie de timișeni s-au îmbolnăvit în plină primăvară de boli specifice sezonului rece. Potrivit medicilor, la ieșirea din iarnă, sistemul imunitar este slăbit, iar schimbările bruşte de temperatură afectează starea de sănătate.

Astfel vremea rece și umedă care s-a abătut asupra județului nostru la finalul lunii aprilie a fost cauza pentru care aproape o sută de persoane au ajuns în spital.

”Conform raportărilor medicilor de familie, în perioada 24-30 aprilie, 980 de timișeni au fost diagnosticați cu viroză respiratorie, dintre care 26 au necesitat spitalizare. De asemenea, au fost înregistrate 285 de cazuri de pneumonie, internarea într-o unitate sanitară impunându-se pentru 63 de pacienți”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Conform specialiștilor de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în ultima perioadă, la nivelul întregii țări, activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, fiind semnalate doar cazuri sporadice.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, în România, diagnosticul de gripă a fost confirmat prin analize de laborator pentru 747 de persoane, dintre care nouă în județul nostru. De asemenea, au fost raportate și 27 de decese, din nefericire, două în Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns