IPJ Caraș Severin anunță măsuri împotriva polițiștilor cercetați de procurorii DIICOT pentru constituirea unei grupări cu scopul de a comite omor calificat cu premeditare

Un bărbat din Banat a fost bătut cu parul în cap în plină stradă, până când şi-a pierdut cunoştinţa. Va rămâne în spital 2 luni, spun anchetatorii

IPJ Caraș Severin anunță măsuri împotriva polițiștilor cercetați de procurorii DIICOT pentru constituirea unei grupări cu scopul de a comite omor calificat cu premeditare

IPJ Caraş-Severin a trasmis, sâmbătă, că a dispus măsuri faţă de poliţiştii cercetaţi de DIICOT. Şapte persoane, între care trei poliţişti, sunt cercetate de procurorii DIICOT Caraş-Severin pentru constituirea unei grupări cu scopul de a comite omor calificat cu premeditare.

”Având în vedere măsurile dispuse față de trei polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, într-un dosar penal instrumentat la nivelul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritoriul Caraș-Severin, față de persoanele în cauză se aplică prevederile legale, în conformitate cu Legea nr. 360 din 2002 privind Statutul polițistului.

CITEȘTE ȘI: Oficial! O nouă minivacanță de 5 zile pentru bugetari, de 1 Decembrie

Pentru derularea în cele mai bune condiții a anchetei penale, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin manifestă întreaga deschidere și disponibilitate la colaborare cu structurile abilitate, prin transmiterea tuturor informațiilor necesare pe timpul desfășurării cercetărilor și sprijinirea anchetei.

Având în vedere întrebările formulate de mass-media, reamintim faptul că dosarul este instrumentat de D.I.I.C.O.T.- B.T. Caraș-Severin și nu deținem alte informații în legătură cu ancheta în curş în afara celor transmise în spașiul public de către structura în cauză”, se aratî în comunicatul trasmis de IPJ Caraș Severin, conform radioresita.ro.

Conform DIICOT, în luna ianuarie 2021, trei suspecţi ar fi urmărit o victimă, pe care au bătut-o şi au dus-o cu maşina pe marginea Dunării unde au încercat să o înece.

Referitor la activitatea inculpaților care au calitatea de polițist s-a reținut că aceștia au întocmit în mod fals fișa de intervenție la eveniment ca urmare a apelului înregistrat la 112 și au atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, menționând că ar fi fost comisă o infracțiune de lovire sau alte violențe, faptă pentru care este necesară formularea unei plângeri prealabile.

Cei trei poliţişti şi o altă persoană au fost reţinuţi, însă doar pentru unul dintre agenţi instanţa a aprobat măsura arestării preventive, ceilalţi doi fiind puşi sub control judiciar, iar pentru al patrulea inculpat nu s-a dispus nicio măsură. Decizia a fost contestată de DIICOT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *