Oficial! O nouă minivacanță de 5 zile pentru bugetari, de 1 Decembrie

Oficial! O nouă minivacanță de 5 zile pentru bugetari, de 1 Decembrie

O nouă minivacanță de 5 zile pentru bugetari, de 1 Decembrie

Bugetarii vor avea o nouă minivacanță, de 5 zile, începând de miercuri, 30 noiembrie, și până în 5 decembrie, după ce Guvernul a decis să fie liberă și ziua de vineri, 2 decembrie, fiindcă pică între zilele de sărbători legale și weekend.
Ziua de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, este sărbătoare legala și zi nelucrătoare, conform Codului Muncii. La fel, și 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, conform HotNews.ro.

În acest an cele două zile pică miercuri și joi, ​​astfel că Guvernul a decis, încă din ianuarie, să fie declarată zi liberă și ziua de 2 decembrie 2022 „întrucât aceasta se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal”.

„Ziua de 2 decembrie 2022 fiind stabilită ca zi liberă, instituţiile publice și autoritățiile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru, potrivit planificărilor stabilite. Prestarea muncii conform celor menționate nu conferă acordarea de timp liber corespunzător.

În ceea ce privește locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, dispozițiile prezentului act normativ nu se aplică.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat: Eu am să mă vaccinez pentru gripă sezonieră şi o să fac şi cea de-a patra doză de vaccin împotriva COVID-19

De asemenea, pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, dispozițiile prezentului act normativ nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie 2022 şi nici participanţilor în aceste procese”, se arată în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Oficial! O nouă minivacanță de 5 zile pentru bugetari, de 1 Decembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *