DIICOT vine cu precizări în cazul celor 3 polițiști din Banat care au încercat să acopere agresorii care au sechestrat şi snopit în bătaie un bărbat

O tânără s-a aruncat de pe un viaduct din vestul țării

DIICOT vine cu precizări în cazul celor 3 polițiști din Banat care au încercat să acopere agresorii care au sechestrat şi snopit în bătaie un bărbat

Fapte ieșite din comun se întâmplă, uneori în România, victime căzând cetățenii obișnuiți fără sus-puși la care să apeleze.

Un bărbat a fost bătut cu bestialitate, sechestrat şi abandonat în nişte tomberoane.

Cu ultimele puteri acesta a sunat la 112 şi i-a aşteptat pe poliţişti, care l-au şi condus la spital pentru că suferise multiple traumatisme.

Cazul, însă, s-a blocat. Poliţiştii nu l-au mai întrebat pe bărbat ce s-a întâmplat, iar acesta a fost nevoit să facă plângerea penală la Parchet.

CITEȘTE ȘI: Se întâmplă în România. Mortul, împiedicat de birocrație să participe la propria-i înmormântare

Iată comunicatul DIICOT, care explică cum s-a putut întâmpla așa ceva:

”La data de 03.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş – Severin au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 4 inculpaţi într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeaşi dată, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş – Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş – Severin şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş Severin au efectuat 8 percheziţii domiciliare în judeţului Caraş – Severin, în urma cărora au fost ridicate mai multe sisteme informatice şi alte mijloace de probă necesare soluţionării cauzei, 7 persoane despre care există suspiciunea rezonabilă că ar fi implicate în activitatea infracţională fiind conduse în vederea audierii acestora.

În cauză se desfăşoară cercetări privind activitatea unui grup infracţional organizat constituit având ca scop săvârşirea infracţiunii de omor calificat cu premeditare, grup care a fost constituit de trei inculpaţi din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş – Severin şi care a fost sprijinit de alţi 4 inculpaţi, trei dintre aceştia având calitatea de poliţist.

Astfel, în vederea atingerii scopului grupului infracţional organizat, cei trei inculpaţi care au constituit grupul infracţional organizat, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021, au abordat, supravegheat şi urmărit o persoană vătămată, pe care au atacat-o după ce aceasta a ajuns în dreptul imobilului în care locuieşte, lovind-o în mod repetat, cu pumnii, picioarele şi o bâtă de baseball şi introducând-o împotriva voinţei acesteia în portbagajul unui autoturism.

Inculpaţii au transportat persoana vătămată pe marginea fluviului Dunărea unde, unul dintre aceştia a încercat să o înece, ţinând-o cu forţa cu capul în apă.

Întrucât inculpații și-au dat seama că au fost alertate organele de poliție, aceștia au abandonat persoana vătămată într-o zonă de la periferia orașului Moldova Nouă și au reușit să fugă cu sprijinul unui al patrulea inculpat.

Referitor la activitatea inculpaților care au calitatea de polițist s-a reținut că aceștia au întocmit în mod fals fișa de intervenție la eveniment ca urmare a apelului înregistrat la 112 și au atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, menționând că ar fi fost comisă o infracțiune de lovire sau alte violențe, faptă pentru care este necesară formularea unei plângeri prealabile.

În cursul zilei de 04.11.2022, fiind sesizat cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv a celor 4 inculpați reținuți în cauză, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsuri preventive față de inculpații care au calitatea de polițist, respectiv măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile față de un inculpat și luarea măsurii controlului judiciar față de ceilalți doi inculpați.

Cu privire la cel de-al patrulea inculpat, propunerea de arestare a fost respinsă, fără a fi dispusă o măsură preventivă.

Împotriva soluției de respingere a propunerii de luare a măsurii arestului preventiv (3 inculpați), procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș – Severin au formulat contestație.

Menționăm că cercetările sunt continuate în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș – Severin, Serviciului Județean Anticorupție Caraș Severin și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *