Ionelaș Cârpaci a ajuns la pușcărie, la doi ani după ce a fugit în Germania

ionelas carpaci

Condamnat, în 2016, la șapte ani și două luni de închisoare, fără însă a executa o zi de pușcărie, unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri de etnie romă din Timișoara, Ionelaș Cârpaci, a fost încătușat luni, 23 aprilie, și dus la Penitenciarul Timișoara pentru executarea pedepsei.

În vârstă de 52 de ani, bărbatul a plecat cu mult timp înainte în Germania, obținând ulterior cetățenia și și-a schimbat numele, fiind cunoscut în prezent drept Ionel Sandner. După condamnarea, de către autoritățile române, pentru săvârșirea mai multor escrocherii imobiliare, Cârpaci a plecat imediat din țară, sustrăgându-se, astfel, executării pedepsei.

Potrivit unor surse judiciare, acesta s-a stabilit la domiciliul său din Germania, autoritățile din această țară refuzând să îl extrădeze. Interesant este însă că, în tot acest răstimp, Cârpaci a reușit totuși să intre în România și să plece înapoi fără probleme, întrebările ivite pe marginea acestei situații conducând către o înțelegere avută cu autoritățile române, posibil la nivel înalt.

Nu se știe ce s-a întâmplat cu exactitate, însă protecția de care a beneficiat s-a rupt, Cârpaci fiind reținut, recent, la frontiera din Cenad, în timp ce încerca să iasă din România. Cârpaci le-a declarat polițiștilor de la frontieră că știa despre condamnare, însă nu și că este dat în urmărire, deși toată presa a vuit despre asta.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Ionelaș Cârpaci a ajuns la pușcărie, la doi ani după ce a fugit în Germania

  1. Tu-i mama lui de cioară, să-l țină acolo, la șpais, pînă cînd merg eu să îl eliberez. Secolul ăsta am program și nu am timp !

  2. Ce a produs la viata lui taratura asta? Ce servicii a adus societatii limbricul asta? De unde are milioane de euro? Tziganii sunt o specie parazita profund daunatoare societatii umane.

  3. Om de afaceri???Un tigan analfabet??Nu sunteti normali,mai jurnalisti ,cum naiba va exprimati??Om de afaceri este Tiriac,nu …..carpaci!!!

Lasă un răspuns