Ioji Viteză din Dudeştii Vechi pedalează pentru a treia oară spre Medjugorje

Ioji Viteza

Un bărbat de 41 de ani din Dudeștii Vechi se pregătește pentru un nou pelerinaj pe bicicletă la Medjugorje.

Deși nu are un fizic de atlet, ba chiar poartă ochelari cu dioptrii mari și are un defect de vorbire, Iosif Jigalov a făcut de două ori drumul la locul sfânt al Herțegovinei, din adorație pentru Fecioara Maria. ”A plecat și spre Lourdes, în Franța, dar când a ajuns în Italia s-a întors, pentru că a avut probleme financiare. De mic este mai mereu pe bicicletă. Copiii l-au poreclit Ioji Viteză și așa îi spun acum toți oamenii din comună”, declară Gheorghe Nacov, primarul din Dudeștii Vechi.

Atras de aparițiile Fecioarei Maria

Ioji Viteză este atras de locurile unde și-a făcut apariția Fecioara Maria. Medjugorje, oraş al Bosniei – Herţegovina, situat aproape de graniţa cu Croaţia, a devenit, din anul 1981, loc de pelerinaj pentru milioane de creştini, după ce şase copii au întâlnit-o pe Fecioara Maria într-o zi de iunie. Lourdes, o mică localitate din sudul Franţei, este cel mai vizitat loc de pelerinaj catolic din lume, pentru apariţiile Fecioarei Maria în februarie 1858. ”Sunt un om credincios”, spune biciclistul dudeștean.

Peste 100 de kilometri pe zi

Ioji Viteză a parcurs cei peste 1.000 de kilometri de la Dudeștii Vechi la Medjugorje în mai puțin de zece zile. ”Prima dată am fost în 2012 și m-am descurcat greu. Am plecat prin Ungaria și, cum nu știam drumul, am ajuns pe autostradă și am luat amendă. Am trecut prin Croația și apoi prin Bosnia. Dus-întors am parcurs cam 2.400 de kilometri. Am pedalat opt zile până acolo și tot atâta înapoi”, spune bărbatul.

CITEŞTE ARTICOLUL COMPLET ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE MIERCURI, 22 iulie, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Ioji Viteză din Dudeştii Vechi pedalează pentru a treia oară spre Medjugorje

  1. Dana draga, tu nu relizezi ca este vorba de un „pacient” ? Oricum, dupa interviul cu primarul nocturna, Ioji e un pas inainte. Succesuri.

  2. buna! acest” Ioji Viteza” despre care scrieti voi ca nu are fizic de atlet are mai multa forta si vointa decat ar putea percepe mintea multora dintre noi. este un prieten apropiat de-al nostru si ne mandrim cu el. s-ar putea scrie o carte din povestea lui de viata si din experientele prin care a trecut. daca ar avea si un sprijin financiar mai mare, ar putea pedala si pana la Polul Nord!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *