TIMIŞOARA. Şapte decenii de viaţă dedicate unei frumoase pasiuni

stefan siacovici

Încă de când era copil, tatăl său i-a insuflat pasiunea pentru colecţionarea obiectelor de artă. La cei 77 de ani, Ştefan Şiacovici, din Timişoara, a adunat în casa sa o mulţime de obiecte vechi, de valoare, de care se bucură în fiecare zi. Tablouri vechi, semnate de pictori români, francezi şi ruşi, cărţi datând din anii 1820 -1830, porţelanuri vechi, chiar şi lămpi de gaz de pe vremea în care nu exista curent electric.
colectionar
În mijlocul comorii sale, septuagenarul e fericit şi se bucură de fiecare obiect în parte. Chiar şi în curtea casei sale are, în faţa scărilor, are o colecţie de sticle de sifon din timpurile în care oamenii se duceau la chioşc să le încarce cu dioxid de carbon şi apă, dar şi două cante mari -găleţi de metal- acum la mare modă în lumea celor care colecţionează obiecte vechi.

Cu o bucurie specificifică doar unui colecţionar, Şefan Şiacovici ne introduce în micul lui depozit, unde stau arajate pe raft zeci de lămpi de petrol, de toate felurile. Cu un raft mai jos, o mulţime de cântare vechi, iar pe jos, nou achiziţionată, o moară mică de măcinat.

AFLĂ MAI MULTE DIN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE MIERCURI, 22 iulie, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *