Parcarea CJT din centrul Timișoarei va ieși, în sfârșit, din Evul Mediu

parcare sf ioan

Într-un e-mail trimis de curând pe adresa redacției noastre, o timișoreancă ne-a sesizat încremenirea în timp a sistemului care guvernează parcarea cu plată de pe strada Sf. Ioan, parcare aparținând Consiliului Județean Timiș și administrată de Direcția Prestări Servicii Timiș a CJT. Concitadina noastră ni s-a adresat nouă, fiindcă sesizarea pe aceeași temă pe care a făcut-o direct proprietarului, CJT, în noiembrie 2013, n-a avut nici o urmare.

Interpelare pe mail

Iată, însă, ce le scria doamna respectivă, cu doi ani în urmă, mai-marilor Consiliului Județean Timiș:
parcare casierie

„Vă sesizez că pe strada Sf. Ioan funcționează o parcare cu plată aparținand Direcției Prestări Servicii Timiș și care de ani buni utilizează ca mijloc de evidență a mașinilor: unul scrie și altul taxează clienții. Mai nou cei din Direcția Prestări Servicii Timiș au considerat necesară dotarea parcării cu camere de supraveghere pentru care, desigur, s-au aruncat bani cu lopata în timp ce sistemul de taxare a rămas tot cel din Evul Mediu: un angajat scrie cu pixul pe o foaie A4, desigur fără serie și număr, mașinile care intră, iar celălalt <încasează> clienții.

Vă asigur că investiția pentru montarea barierelor acționate cu cartelă se va amortiza în maxim 4-5 luni, deoarece elimină elementului uman și în plus este suficient un singur om la ghișeu. Responsabilii din Direcția Prestări Servicii Timiș trebuia de ani buni, de când s-a deschis parcarea, să privească peste gard la vecinii de pe str. Paris și nu numai acolo, dacă ei sunt lipsiți de idei și poate învățau ceva. Sper ca, prin prezenta, conducerea Consiliului Județean Timiș să ia act de necesitatea dotării parcării cu bariere controlate cu cartele și să dea dispozițiile necesare astfel ca domnii din Direcția Prestări Servicii Timiș să conștientizeze că este timpul să rezolve situația taxării moderne a mașinilor care parchează în centrul Timișoarei”.

O promisiune neonorată

Exceptând faptul că „domnii din Direcția Prestări Servicii Timiș” nu puteau și nu pot lua decizii de genul implementării unui sistem modern de parcare de capul lor, atâta vreme cât direcția cu pricina este doar o rotiță în angrenajul CJT, în rest, aspectele semnalate de cititoarea noastră sunt reale și, într-adevăr, criticabile.

Scrisoarea adresată CJT n-a rămas fără răspuns, în decembrie 2013, vicepreședintele Călin Dobra trimițându-i un e-mail laconic femeii: „Vă asigur că această investiție va fi făcută în anul 2014. Cu deosebit respect, vicepreședinte Călin Dobra”.

Cum investiția cu pricina n-a fost făcută, evident, în 2014, femeia ne-a semnalat și nouă situația, în ideea că mediatizarea problemei i-ar putea impulsiona pe aleșii județeni să schimbe această stare de lucruri.

AFLĂ DETALII DIN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE MIERCURI, 22 iulie, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *