Iohannis: „Starea de urgenta nu va fi prelungita, nu voi emite un nou decret, dar epidemia nu a trecut”

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Anul Nou: Trebuie să ieşim mai puternici şi mai uniţi din această criză sanitară teribilă

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, luni, că NU va prelungi starea de urgență. „Am analizat situatia in care ne aflam din punct de vedere epidemiologic și al stării de urgență.

CITEȘTE ȘI: Liberalul Marcel Vela, minge la fileu pentru useristul Dominic Fritz

Incep cu zilele care au trecut, weekendul de 1 Mai, am vazut ca lucrurile au stat destul de bine. Sunt foarte multumit de cum au reactionat oamenii si nu am avut incalcari semnificative ale regulilor, lucrurile au decurs bine.  Starea de urgenta nu va fi prelungita, nu voi emite un nou decret ,data de 14 mai e ultima zi in care mai avem stare de urgenta.Însă epidemia nu a trecut, trebuie sa fim foarte responsabili in continuare.In realitate, indiferent ce auziti la televizor nu stie nimeni cat dureaza aceasta epidemie si depinde de noi cum controlam epidemia.

Eu imi doresc sa o controlam bine.

În general, din 15 mai putem sa ne miscam in localitate, dar nu mai trebuie sa declaram unde mergem. Asa numita relaxare se va face pas cu pas, de regula un pas la doua saptamani, unele masuri le luam din 15 mai, urmatorul calup la inceputul lui iunie, urmatorul la mijlocul lui iunie. Din 15 mai se vor redeschide saloanele de frizerie, coafura, cabinetele stomatologice, se vor redeschide muzeele, dar toate in conditii speciale de distantare sociala, igiena.

Cu totii vom purta masca de protectie in spatiile inchise, in transportul in commun. Acestea sunt obligatorii.

Masurile de miscare mai libera nu se aplica in localitatile declarate in carantina. Deplasarile, in esenta, vor fi restrictionate pentru a pleca din localitate. Cateva exceptii: este voie in interes de serviciu, pentru probleme medicale, pentru sport individual, cu bicicleta in afara localitatii. Ramane restrictia ca sunt interzise intalnirile in mai mult de trei persoane.

Sportivii de performanta vor putea in conditii foarte speciale sa inceapa cantonamentele, dar nu competitiile sportive. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori. Cantonamentele, dar numai in conditii speciale, pentru profesionisti”, a anunțat Iohannis.

Președintele României a susținut, luni, o declarație de presă la ora 14.00, după ședința cu membrii Guvernului pentru evaluarea epidemiei de coronavirus, care a început la ora 12:00.

Au participat prim-ministrul Ludovic Orban, alături de miniștrii Afacerilor Interne, Marcel Vela, Sănătății, Nelu Tătaru, Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Educației și Cercetării, Monica Anisie, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

sursa> realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns