Iohannis: „Pe 14 septembrie începe noul an școlar. Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală”

iohannis 18

Noul an școlar preuniversitar va începe pe 14 septembrie, când majoritatea elevilor vor merge la școală, a anunțat miercuri președintele Klaus Iohannis, care a precizat că au fost stabilite trei scenarii în funcție de care școlile ar putea fi închise total sau parțial, pe baza numărului de noi infecții cu Covid-19 la mia de locuitori din fiecare localitate, potrivit HotNews.ro.

„Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală”, a spus președintele, după ce a condus o ședință cu premierul și miniștrii de resort, care a avut ca principală temă educația.

Care sunt cele trei scenarii:

  • Scenariul verde, când într-o localitate se înregistrează mai puțin de o persoană infectată cu noul coronavirus la mia de locuitori, în medie, în ultimele 14 zile
  • Scenariul galben – între 1 și 3 persoane detectate în medie zilnică
  • Scenariul roșu – peste 3 bolnavi noi în medie în localitatea respectivă

„Pentru fiecare școală în parte, comandamentul județean pentru situații de urgență va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde – toți elevii merg la școală – sau scenariul 3, roșu, când nimeni nu merge la școală, sau de risc mediu, scenariul 3, o parte din activități se țin în școală, o parte în online”, a explicat șeful statului.

Foto: Administraţia Prezidenţială


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Iohannis: „Pe 14 septembrie începe noul an școlar. Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală”

  1. Ar fi de ris daca n-ar fi de plins… M-ati dezamagit, sincer…. V-am votat in doua rinduri dar m-ati dezamagit fantastic in modul cum tratati pandemia acum, inainte de alegeri. Puneti puterea inaintea oamenilor si asta nu denota altceva decit cinism din partea tuturor (politicienilor) si celor „responsabili” cu „statul la stat”. E bine ca nu am copii si ca nu sint in Romania in vremurile astea, altfel as fi fost si mai consternata.

Lasă un răspuns