Investiții pentru școli moderne, prin Regio-POR, în Regiunea Vest, la Grabaţ, Reșița şi Uricani

scoala grabat

Trei noi proiecte cu finanțare europeană, prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, au fost contractate în Regiunea Vest, pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea unor școli din județele Timiş, Caraș-Severin şi Hunedoara:

„Reabilitare Școala Generală Clasele I-VIII, localitatea Grabaț, comuna Lenauheim, județul Timiș; „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 7 Reșița”; „Reabilitare și dotare cu echipament didactic Școala Gimnazială nr. 2 Uricani, sala de sport aferentă Școlii nr. 2, reabilitare tronsoane str. Al. Brazilor, amenajare loc de joacă parc, Bl. 13”.

La Grabaț, comuna Lenauheim, din județul Timiș, va fi reabilitată și dotată Școala Generală cu clasele I-VIII.

Sunt prevăzute consolidarea elementelor structurale și reabilitarea termică a clădirii școlii (Dp+P+1E, 2.236,22 mp), înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie din PVC, refacerea finisajelor interioare și exterioare, reabilitarea elementelor de anvelopă și a instalațiilor sanitare, termice și electrice, echiparea grupurilor sanitare conform normelor în vigoare, construirea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități și montarea de sisteme de supraveghere video și antiefracție.
Curtea va fi amenajată cu zone din tartan, destinate activităților sportive, zone de recreere și alei pietonale. Totodată, școala va fi dotată cu mobilier și echipamente didactice.
182 de elevi se vor bucura de infrastructura școlară modernizată în urma unei investiții totale de 6,96 milioane lei. Valoarea finanțării nerambursabile este de 6,39 milioane lei, asigurată prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Perioada de implementare a proiectului este de 35 de luni.

Beneficiar – Primăria Comunei Lenauheim.

 

La Uricani, în județul Hunedoara, prin noul proiect pe bani europeni contractat astăzi, sunt prevăzute, pe lângă reabilitarea și dotarea Școlii Gimnaziale nr. 2, și investiții pentru îmbunătățirea calității unor spații publice urbane.

La clădirea școlii de pe strada Muncii nr. 12 (P+2E, 3.168 mp) se vor înlocui termoizolația și tâmplăria, se vor reface/ consolida elementele de șarpantă, după caz, finisajele interioare și pardoselile, va fi înlocuită tâmplăria interioară, se vor recalibra instalațiile sanitare, termice și electrice, se va investi în mobilier nou și echipamente didactice, vor fi instalate un sistem de supraveghere video și o platformă elevator pentru accesul persoanelor cu dizabilități la etajele superioare.
La sala de sport va fi înlocuită termoizolația, se vor reface finisajele interioare și pardoselile, sistemul de colectare a apelor pluviale și instalațiile, se va înlocui tâmplăria, se vor moderniza grupurile sanitare, se va amplasa un sistem de ventilație și vor fi achiziționate echipamente noi, mobilier și materiale didactice sportive.

O altă componentă a proiectului vizează reabilitarea unor tronsoane de drum pe Aleea Brazilor și amenajarea unui loc de joacă pentru copii – Parc Bloc 13, cu o suprafață de 1.695 mp.
Se vor realiza sisteme de supraveghere video, de iluminat și de irigații, se vor planta arbori și arbuști, se vor construi pergole, se vor amplasa echipamente de joacă, bănci și coșuri de gunoi.

Valoarea totală a investiției este de 16,89 milioane lei, din care 16,56 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR. Durata de implementare este de 42 de luni.
Beneficiar: Primăria Orașului Uricani.

 

La Reșița, va fi reabilitată, modernizată și dotată Școala Gimnazială nr. 7, de pe strada Progresului nr. 6.

Sunt prevăzute intervenții la corpul de clădire al Școlii nr. 7 (regim de înălțime Sp+P+2E, suprafață construită desfășurată 2.215 mp), corpul Școlii Gimnaziale nr. 10 (Sp+P+2E, 2.232 mp), sala de sport, sala de gimnastică și atelier.
Vor fi izolați termic pereții exteriori și planșeul peste ultimul nivel, se va consolida șarpanta, acolo unde este cazul, se vor reface finisajele și instalațiile termice, sanitare și electrice, inclusiv branșamentele, se vor reorganiza și suplimenta grupurile sanitare, se vor înlocui ferestrele și ușile.
La corpurile de școală va fi montat câte un lift exterior accesibil persoanelor cu dizabilități și vor fi montate și rampe de acces.

Proiectul cuprinde și achiziția de noi dotări: mobilier, materiale didactice, echipamente IT, dotări pentru sala sport etc.
De asemenea, vor fi realizate amenajări exterioare: noi împrejmuiri, modernizarea și reamenajarea terenurilor de sport și a curții școlii, iluminat.

Valoarea totală a proiectului este de 14,5 milioane lei, din care 14,27 milioane lei finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR 2014-2020.

Perioada de implementare este de 41 de luni. Beneficiar – Primaria Resita.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns