Raed Arafat pune condiţii părinților: ce reguli trebuie să respecte dacă nu vor ca școlile să se umple de infectări

Arafat: Toate persoanele tinere decedate din cauza Covid erau nevaccinate

Școlile din România se vor deschide în 14 septembrie, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Acesta a prezentat trei scenarii în care vor învăța elevii. Acum, și șeful DSU, Raed Arafat, vine cu precizări: „Dacă vezi că copilul are febră, tușește, strănută, nu-l trimiți la școală”.

„Rămâne copilul, vrând, nevrând, un vector de transmitere, iar de aici trebuie să fim foarte atenți ce se întâmplă în școală pentru ca, atunci când merge acasă, să nu fie copilul cer care duce virusul”, a spus Arafat, la Digi 24.

„Dacă se respectă regulile, în mod normal riscul trebuie să fie redus la maxim. Dar, aici este necesară colaborarea familiei, părinților. Dacă vezi că copilul are febră, tușește, strănută, nu-l trimiți la școală. Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală ca școala să se întoarcă acasă și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a continuat șeful DSU, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Raed Arafat pune condiţii părinților: ce reguli trebuie să respecte dacă nu vor ca școlile să se umple de infectări

  1. Aiurea, din proprie experienta, din pacate -ii trimit incomstientii de „parinti” ORICUM !
    Si cu 38-39 C !
    Asa ca…vai si amar !

Lasă un răspuns