Investiții în derulare în comuna Periam: canalizare, alimentare cu apă, reabilitarea liceului

O prioritate a edililor din comuna Periam în materie de investiții o constituie sistemele de utilități. Astfel, în prezent, conform promotorului local, Florian Marica, se derulează o investiție, finanțată din bugetul local, pentru extinderea rețelei de canalizare, prin care vor fi executate 270 de branșamente la tot atâtea gospodării, din totalul de peste 1.500.

Tot în derulare se află și investiția de extindere, reabilitare și modernizare a sistemului de alimentare cu apă. Obiectivul este finanțat din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Prin acest proiect se va realiza o nouă gospodărie de apă cu stații de filtrare, tratare și clorinare, se vor lega printr-o conductă cele patru foraje existente și va fi modernizat forajul 2. De asemenea, vor fi montate 1.500 de apometre cu telecitire și vor fi realizate cămine la intersecțiile de străzi. În Periam există rețea de alimentare cu apă pe 36 de kilometri de străzi, obiectiv realizat în 2010. Anul următor a fost finalizat castelul de apă. Investiția de modernizare a alimentării cu apă este programată să se finalizeze în trei ani.

CITEȘTE ȘI: Sute de mii de lei pentru consumatorii păgubiți

Tot prin PNDL II a fost obținută o finanțare care va fi utilizată pentru reabilitarea termică și dotarea liceului teoretic. Obiectivul se află în faza procedurii de achiziție. Beneficiarii acestor lucrări de modernizare sunt cei 630 de elevi care frecventează unitatea de învățământ. Urmează să se execute recepția lucrărilor la noul corp de clădire de la grădiniță și recompartimentarea acesteia pentru realizarea unei săli de festivități. Finanțarea investiției a fost asigurată din bugetul local. Grădinița este frecventată de 130 de preșcolari înscriși la programul normal și la cel prelungit.

Un alt obiectiv l-a constituit achiziționarea unui buldo-excavator dotat cu utilajele necesare pentru intervenții și întreținerea de străzi. Suma de 90.000 de euro care reprezintă costul acestuia a fost obținută din fonduri europene, prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns