Învăţământul profesional, „Cenuşăreasa” educaţiei? Ce se va întâmpla la o şcoală din Timiş

invatamant profesional 1

În ultimii ani, specialiştii din educaţie au pus tot mai mult accentul pe şcolile profesionale, susţinând importanţa acestora, în contextul în care se spune că „meseria e brăţară de aur”.

În judeţul Timiş, în anul şcolar următor vor exista 25 de clase, doar cu una în plus faţă de perioada 2016 – 2017, pentru că agenţii economici nu prea sunt interesanţi să-şi pregătească viitorii specialişti.

„Clasa nou înfiinţată va fi la Liceul „David Voniga” din comuna Giroc”, ne-a spus Francisc Halasz, inspector general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

Elevii care aleg să se înscrie în învăţământul profesional dual, dar în altă localitate decât au domiciliul, vor avea cazare şi masă gratuite. De asemenea, este reglementată şi modalitatea de decontare a cheltuielilor de transport.

Vor avea acces la programele de pregătire profesională de tip dual, prin unităţile de învăţământ de stat şi în mod gratuit, persoanele în vârstă de maximum 26 de ani, absolvente ale învăţământului obligatoriu, care şi-au întrerupt studiile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *