Peste 150.000.000 de euro pentru municipiile Timişoara, Arad, Deva şi Reșița. La ce pot fi folosiţi banii europeni

Agenția Regională de Dezvoltare Vest a anunțat că au fost publicate pentru consultare ghidurile solicitantului pentru cele cinci obiective de dezvoltare urbană durabilă (axa prioritară 4). Acestea sunt disponibile până la 18 aprilie, dată până la care se pot transmite observații și propuneri de modificare la Ministerul Dezvoltării.

La nivelul Regiunii Vest, beneficiarii finanțărilor nerambursabile pot fi doar municipiile reședință de județ – Arad, Deva, Reșița și Timișoara.

Bugetul disponibil pentru Regiunea Vest este de 150,37 milioane de euro. Fondurile vor fi distribuite celor patru municipii, în funcție de proiectele propuse de acestea.

Se vor finanța diminuarea ponderii utilizării autoturismului personal prin îmbunătățirea transportului public urban de călători și realizarea, modernizarea și extinderea pistelor de biciclete și spaţii pietonale, reconversia terenurilor abandonate în zone de agrement, rezolvarea problemelor de infrastructură, sociale și economice din zonele marginalizate ale municipiilor, construirea, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea unor obiective de infrastructură educațională – creșe și grădinițe, respectiv licee tehnologice şi şcoli profesionale.

Pentru a beneficia de aceste finanțări, unitățile administrative trebuie să aibă un plan de mobilitate urbană durabilă pentru primul dintre obiective și o strategie integrată de dezvoltare urbană pentru toate obiectivele.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns