Inundaţii în vestul ţării

inundatii

Aproximativ 200 de gospodării din localitatea Nadăş, comuna Tauţ, din judeţul Arad, au fost inundate, sâmbătă seara, fiind avariate poduri şi podeţe, autorităţile urmând să stabilească bilanţul complet al inundaţiilor în cursul zilei de duminică.

Peste 50 de pompieri au intervenit, începând cu sâmbătă seara, pentru a-i ajuta pe localnici.

„În momentul sosirii primelor două echipaje de intervenţie a Gărzii Ineu s-a constatat că o mare parte a satului Nadăş este inundată de apă, lamă de apă între 50 cm şi aproximativ 1 metru. S-a solicitat sprijinul Detaşamentului Arad care a trimis în sprijin 25 subofiţeri şi grupa operativă, cu 5 ofiţeri. Ca şi tehnică: 2 bărci, 5 motopompe, 2 autocamioane de intervenţie, 4 autoturisme 4×4 de transport. S-a acţionat pentru decolmatarea a 2 poduri şi 2 podeţe şi pentru evacuarea apei din principalele locaţii, aici vorbim despre dispensarul comunei şi căminul cultural, în caz că trebuiau evacuate persoane. Ca şi evaluare preliminară sunt aproximativ 200 de gospodării afectate, inundate, 2 poduri, 2 podeţe afectate şi o porţiune din drumul comunal pe aproximativ 10 metri lungime, asfaltul spălat”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Bilanţul complet al inundaţiilor va fi stabilit în cursul zilei de duminică.
.
Pompierii arădeni mai intervenit sâmbătă seara şi în localitatea Aldeşti din comuna Bârsa, unde „a plouat 30 minute ceva de groază, ploaie torenţială, ca o rupere de nori”, după cum a declarat primarul comunei Bârsa, Avram Ciev.

Pompierii vor continua să ajute locanicii şi în cursul zilei de duminică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *