Timişoara domină şahul românesc >> Sportivii cluburilor din oraşul de pe Bega au obţinut, astăzi, cinci din cele şase medalii puse în joc la Campionatul Naţional individual masculin şi feminin

Mihaela Cosma sah Medicina Timisoara

Două medalii de aur, tot atâtea de argint şi una de bronz este bilanţul şahiştilor de la cluburile timişorene la cel mai important concurs individual organizat pe plan intern!

La Olăneşti s-a desfăşurat, de sâmbăta trecută până astăzi, Campionatul Naţional rezervat seniorilor, CS Studenţesc Medicina dominând proba feminină, iar AEM Luxten pe cea masculină.

Acontată recent de la Apa Nova Bucureşti, Luminiţa Cosma a încheiat pe primul loc, cu şapte puncte şi jumătate, la o lungime, respectiv, o lungime şi jumătate în faţa noilor sale colege Mihaela Sandu şi Angela Dragomirescu, care au completat, în această ordine, podiumul fetelor.

În clasamentul primelor zece au intrat alte patru sportive legitimate la cluburi din Timiş. Cristina Foişor (AEM Luxten) s-a clasat pe locul al cincelea, Daria Vişănescu (CS Studenţesc Medicina) pe şapte, Andreea Cosman (CS Sânandrei) pe nouă şi Mihaela Foişor (AEM Luxten) pe zece.

Mircea Parligras sah AEM Luxten TimisoaraRezultate excelente au fost obţinute şi în competiţia băieţilor, unde Mircea Pârligras (AEM Luxten) a devenit campion naţional cu 7,5 puncte, pe poziţia următoare clasându-se colegul său de club Constantin Lupulescu, care a totalizat 6,5 puncte.

Alţi cinci şahişti din cel mai vestic judeţ al ţării au intrat în top 10: Vlad Jianu, Mihail Marin şi Teodor Anton (toţi trei de la CS Studenţesc Medicina) au încheiat pe poziţiile cinci, şase şi, respectiv, opt, iar Vladislav Nevednichy şi Alin Berescu (ambii de la AEM Luxten) s-au clasat pe locurile şapte şi, respectiv, nouă.

„Este o performanţă extraordinară, nici nu visam să văd la final acest clasament! Mizam pe Luminiţa Cosma şi pe revenirea Luminiţei Sandu, iar când am văzut după runda a şaptea că fetele de la clubul nostru au prins primele trei locuri am ştiut că va rămâne aşa până la final. Ele se află în mare formă, sunt foarte ambiţioase şi vor să demonstreze că şahul feminin rămâne fruncea, cum se zice, la Medicina. Cosma este o campioană incontestabilă, a dominat la toate capitolele: tactic, psihologic, strategic, ca pregătire teoretică, siguranţă, încredere, acurateţe şi realizarea poziţiilor pe care le-a avut. Adversarele ei n-au avut nici o şansă! Ultima dată când Medicina a dat o campioană naţională la individual a fost în 1985, pe Margareta Mureşan. A fost, aşadar, o aşteptare lungă. Aceste rezultate le obligă pe fete pentru Campionatul European feminin care se va disputa la Mamaia în perioada 26 mai – 8 iunie”, ne-a declarat maestrul internaţional Ioan Mărăşescu, antrenor, căpitan şi director al CS Studenţesc Medicina Timişoara.

Foto: Wikipedia


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *