Inundații în Timiș: apele au pătruns în gospodării, au acoperit grădini și un drum județean a fost blocat

În ultimele 24 de ore, pompierii timișeni au fost solicitați și au intervenit la mai multe adrese din localitățile: Lugoj, Făget, Bârna, Găvojdia, Sacoșu Turcesc, Criciova și Știuca.

CITEȘTE ȘI: Lebădă căutată de poliţie într-un oraș vestul țării. Ce cred localnicii că s-a întâmplat cu ea

Cele mai multe intervenții s-au înregistrat în satele Găvojdia, Zgribești și Slăbăgel. Astfel, în localitățile Găvojdia și Zgribești au fost inundate 16 case. De asemenea, pompierii au intervenit pentru evacuarea a două persoane dintr-o locuință din Găvojdia și au ajutat la evacuarea a doi cai în satul Sălbăgel. S-a mai intervenit pentru evacuarea apei din beciuri/subsoluri și curți inundate în localitățile Lugoj, Făget și Sărăzani (Bârna).

O situație mai deosebită s-a înregistrat în localitatea Parța, unde râul Timiș s-a revărsat și a inundat un drum. Drumul este blocat, apa depășind 40 de cm, însă există rute ocolitoare pentru traficul rutier. Situația este monitorizată de către autoritățile locale, momentan neexistând risc de inundații pentru locuințe.

De asemenea, pompierii militari, alături de colegii de la Administrația Bazinală de Apă Banat au intervenit în zona localității Uliuc, la subtraversarea de pe malul stâng al râului Timiș (amonte de calea ferată) blocând infiltrațiile produse de debitul mare de apă. Pompierii au intervenit și pentru protejarea localității prin amplasarea mai multor saci cu nisip în zonele de risc. În urma intervențiilor, s-a reușit prevenirea inundațiilor în zona vizată. În continuare digul este monitorizat.

În acest moment, nu se înregistrează evenimente deosebite cauzate de fenomenele hidrometeorologice periculoase, însă pompierii monitorizează în continuare situația din teren, fiind pregătiți să intervină.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns