”Oamenii noi” au furat startul, exact ca hoții!

Pe zi ce trece, USR ține să arate tot mai mult că nu diferă cu nimic de alte formațiuni, atunci când vine vorba de interesul electoral. În fond, maximizarea beneficiilor proprii este un lucru firesc pentru orice partid care vrea să ajungă la putere.

CITEȘTE ȘI: Inundații în Timiș: apele au pătruns în gospodării, au acoperit grădini și un drum județean a fost blocat

Numai că și USR, la fel ca și restul structurilor politice, ar trebui să recunoască public acest deziderat și să nu-i mai prostească pe alegători cu populisme ieftine  de genul ”noi vrem binele oamenilor, nu ne interesează avantajele noastre”. Într-o perioadă în care ne-am aștepta ca  astfel de abordări să dispară din agenda politică a partidelor, iată că regăsim acest gen de propagandă tocmai la un partid nou, care pretinde că promovează principii și valori care au cam fost uitate de actuala clasă politică.

Avem, în schimb, aceleași metehne, aceleași lozinci, dar parcă afișate cu mai multă aroganță, izvorâtă din credința celor din USR că ei sunt superiori semenilor lor și au dreptul să fie tratați în mod special. În numele acestui pretins avantaj, se pot aplica  metode cărora altora nu le sunt permise, fiind condamnate cu vehemență. De pildă, panourile electorale pe care le afișau partidele tradiționale în campaniile trecute: USR a urlat din toți rărunchii că acolo e vorba de bani necurați și că alegătorii sunt induși în eroare.

Ce face, acum, acest partid? Exact ce acuza în trecut la alții: panouri imense, cu candidații proprii la Primăria Timișoara și la Consiliul Județean Timiș, prezentați ca fiind deja câștigători. O  mostră mai mare ca asta de a fura startul electoral cu greu se va mai puta găsi: să nu știm nici măcar data alegerilor, dar să avem deja câștigătorii, pe Dominic Fritz și Cristian Moș!

Ar mai putea exista vreo nelămurire? Poate aceea a provenienței banilor pentru aceste afișe extrem de costisitoare, numai că aici USR a oferit deja un răspuns mai credibil decât o poate face orice politician: din cotizațiile membrilor de partid! Această expicație este, deocamdată, singurul lucru nou pe care îl aduce USR în politica românească: de la Mătușa Tamara, am evoliuat la cotizațiile membrilor de partid!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

11 thoughts on “”Oamenii noi” au furat startul, exact ca hoții!

 1. Ciprian Brindescu inegalabil, florescu doar un mim, un pitic uitându-se cu jind de la nivelul gleznei lui Brindescu, la alții. Spor la șters Florică.

 2. Mda, s au dat pe brazdă si ăștia…de fapt asa sunt…cam toti.
  Demagogie si praf aruncat în ochii proștilor!
  Cum se face ca pe nimeni nu intereseaza interesul oamenilor din această țară ci doar interesele companiilor, străinilor si vandutilor ?

 3. Acest artucol este nimic altceva decat o propaganda ieftina.

  In primul rand, un articol de jurnalism AUTENTIC va cuprinde si dreptul la replica, citand astfel un raspuns din partea USR la acuzatie, dar in schimb, acest „scriitor” nu face decat sa isi verse frustrarile intr-un text pe o pagina ce se doresti a fi ziar online, probabil. Nu stim si e greu sa ne dam seama judecand dupa limbajul folosit. Un limbaj SUBIECTIV, de parca ar fi un PSD-ist ce s-a suparat pe USR ca ii va da stapanii jos. Poate nu este asa, dar acest „jurnalist” nu este OBIECTIV, lucru ce este evident.

  Mai intai v-as recomanda sa va informati bine, din surse sigure, iar de abia apoi puteti purta o discutie pe acest subiect.

  Sa va raspund acuzelor, fiecare membru USR plateste o cotizatie lunara/anuala.

  Sa facem un calcul simplu:
  10000 de membri x 1 Euro/lunar = 10000 EURO/LUNAR.

  Oare de cati bani credeti ca e nevoie pentru niste afise publicitare? Sa fim seriosi!
  Suma de 1 Euro lunar e o suma fictiva. In realitate cotizatia lunara este ceva mai mare. Unii membri doneaza mai mult, altii mai putin.

  1. parca in martie u ajjungeau banii nici de chirii , sau gresesc? nu au cerut rezilerea contractului din aviatorilor ca nu mai faceau fata ? dupa 10-15 milioane de euro investite in campaniile de anul trecut s-a comunicat (inca din toamna) ca la locale ciuciu ani, i-am papat pe toti anticipat.

 4. Bă zuzi, problema nu e că fac panouri, nici că le plătesc din bani publici – subvenție de partid parlamentar. E normal și sănătos într-o democrație să avem competiție electorală; pămpălăii ăștia doi „fură startul” că altfel nu îi cunoaște nici dracu’, nici apartament în rate n-au pe numele lor.

  Problema e când pe panouri se pun minciuni sfruntate de la oameni care au condus județul de decenii. Minciunile useriștilor sunt proaspete că n-au avut încă ocazia încă să bage boticul în marmeladă. De-aia nu se compară ce mint ei cu ce minte Robu.

 5. Aloo, domnule Silviu, stati putin.
  A facut USRPLUS ceva ilegal cu aceste panouri?

  Scrie undeva VOTATI USR sau VOTATI Dominic Fritz?
  NU, NU scrie, asa ca panourile sunt perfect legale.

  Ca au fost destepti si au folosit o portita din lege e partea a 2 a.
  Asa ca voi viitorii muritorii de rand, fani ai PSD/PNL muriti de ciuda ca au facut asta, in rest, un articol de gargara ieftina, plin de ciuda.

  Sunt curios daca imi publicati comentariul.

Lasă un răspuns