Întreprinzătorii bănăţeni, în topul solicitanţilor de finanţări prin „Start-up Nation”

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin intermediul Agențiilor pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului, continuă verificarea administrativă și de eligibilitate a planurilor de afaceri înscrise în cadrul programului „Start-up Nation”, concomitent cu semnarea de acorduri de finanțare.

Au fost verificate deja peste 7.000 de planuri de afaceri, dintre care 5.468 au fost admise pentru finanțare, 899 au fost declarate respinse, iar pentru 639 de planuri au fost solicitate clarificări suplimentare. Din cele 5.468 de planuri acceptate, Agențiile pentru IMM, atragere de investiții și promovare a exportului au programat pentru semnarea acordurilor de finanțare 4.400 de aplicanți, mai mult de jumătate având deja contractele semnate.

Prin „Start-up Nation”, program care îşi propune să stimuleze înfiinţarea de IMM-uri, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat asigură alocări nerambursabile de până la 200.000 de lei pentru fiecare proiect contractat de către IMM-uri şi microîntreprinderi. Peste 50 la sută dintre solicitanții de alocări nerambursabile prin acest program sunt întreprinzători tineri, cu vârste de până la 35 de ani.

În Regiunea Vest s-au înregistrat 1.712 solicitări de finanţare. Judeţul Timiş s-a dovedit unul dintre cele mai dinamice în ceea ce priveşte participarea la „Start-up Nation”, fiind vorba despre nu mai puţin de 892 de cereri de finanţare depuse. Din Arad s-au înscris 328 de proiecte, din Caraş-Severin 158, iar din Hunedoara 334.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns