Într-o comună din Timiş sunt 30 de asistaţi social, majoritatea oameni tineri, apţi de muncă. Li s-au oferit joburi, dar le-au refuzat

La ora actuală, în Chevereşu Mare sunt 30 de asistaţi social, majoritatea dintre ei oameni tineri, apţi de muncă. Cornelia Varga, asistent social în cadrul primăriei din comună, ne-a precizat că nu o dată au venit reprezentanţii companiilor multinaţionale pentru a căuta forţă de muncă.

„Din păcate, dintre cei 20 de asistaţi sociali prezenţi la ultima întâlnire cu un agent economic, doar opt s-au angajat şi numai trei mai lucrează. Nu vor să muncească. Preferă să trăiască din pomana pe care le-o dă statul şi din alocaţia copiilor”, a menţionat asistentul social Cornelia Varga.

Chiar şi avizierul primăriei e plin cu oferte de muncă, însă oamenii nu se înghesuie. „Am o familie care se mulţumeşte cu aceşti bani încă din anul 2005”, adaugă Cornelia Varga.

„Oamenii aceştia trăiesc cu mâna întinsă către societate. Eu cred că dacă refuză mai mult de trei oferte, nu ar mai trebui să primească nici un banuţ de la stat”, a mai punctat asistentul social.

Imagine de arhivă

8 Comments
Dobsa Julianna 05/12/2017
Domle Alexandru, de unge ai rasarit, de unge stii sa scrii, d-le !?
vida draghita 04/12/2017
Am 1 ha de pământ în Cheveresul Mare.An de an mă rog de toți tractoristu în să îmi are pământul,degeaba! Iar cu ziua sa lucreze,nici vorba! Niște puturoși, dar la birt e plin de ei!
Lucian 04/12/2017
Cred ca sunt țigani. E plin cheveresu de ei. Vorbiți romaneste/spune-ti lucrurilor pe nume.
Ghita 04/12/2017
Daca refuza UN loc de munca, sa nu mai primeasca ajutor social.