Într-o comună din Timiş sunt 30 de asistaţi social, majoritatea oameni tineri, apţi de muncă. Li s-au oferit joburi, dar le-au refuzat

cheveresu mare

La ora actuală, în Chevereşu Mare sunt 30 de asistaţi social, majoritatea dintre ei oameni tineri, apţi de muncă. Cornelia Varga, asistent social în cadrul primăriei din comună, ne-a precizat că nu o dată au venit reprezentanţii companiilor multinaţionale pentru a căuta forţă de muncă.

„Din păcate, dintre cei 20 de asistaţi sociali prezenţi la ultima întâlnire cu un agent economic, doar opt s-au angajat şi numai trei mai lucrează. Nu vor să muncească. Preferă să trăiască din pomana pe care le-o dă statul şi din alocaţia copiilor”, a menţionat asistentul social Cornelia Varga.

Chiar şi avizierul primăriei e plin cu oferte de muncă, însă oamenii nu se înghesuie. „Am o familie care se mulţumeşte cu aceşti bani încă din anul 2005”, adaugă Cornelia Varga.

„Oamenii aceştia trăiesc cu mâna întinsă către societate. Eu cred că dacă refuză mai mult de trei oferte, nu ar mai trebui să primească nici un banuţ de la stat”, a mai punctat asistentul social.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Într-o comună din Timiş sunt 30 de asistaţi social, majoritatea oameni tineri, apţi de muncă. Li s-au oferit joburi, dar le-au refuzat

  1. Dimpotriva, sunt sigur ca sunt banateni din aia, „agevarati”, cum isi zic ei. Am intalnit o asemenea banateanca „agevarata” in Giarmata – in urma cu vreo 5…6 ani a trebuit sa ma duc pana la Giarmata ca sa platesc un impozit pentru o proprietate pe care o am acolo. La un moment dat banateanca a navalit in primarie si l-a luat la rost pe primar in legatura cu ajutorul ei social. Primarul a incercat sa ii explice ca trebuie sa presteze munca pentru ajutorul social, dar „agevarata” nu si nu! Uita-te si la cei care formeaza grupul de hoti care actioneaza in tramvaie si autobuze in Timisoara: doi sunt tigani, dar ceilalti sunt unguri, sarbi si chiar svabi (una cu nume nemtesc). Au fost prezentati anul trecut in media locala, cu poze si nume.

   1. Bravo neica, înțeleg din ceea ce se scrie ca toți înafara de români sunt hoți. Încă n-am auzit de șvabi sa fure în zilele noastre cu toate ca mai sunt vreo câteva mii răsfirați prin tot Banatul.
    Dar de țigani olteni n-a auzit nimeni? Sau tu n-ai pus niciodată în viața ta pe ceva care nu era a tău? Preacinstitule, sa nu te deochi!

    1. Bagitza banatzane agevarat, tzigani sunt si la Londra, si la Paris, pe unde nu au ajuns?! Conteaza daca scursurile societatii sunt cantonate in anumite cartiere periferice sau, dimpotriva, daca sunt etalate cu mandrie chiar in centrul orasului (asa cum este cazul Timisoarei, caz unic in Romania – tigania ultracentrala, dar si multilaterala, uniform raspandita in urbe). In respectivul grup de hoti era si un roman. Pe langa el mai erau doi tigani din clanul Carpaci (tigani banateni, clanul Carpaci este originar de langa Resita, de acolo isi trage radacinile), doi sarbi (sa mai amintesc prea cunoscutul nume Fercovici), doi bozgori si o svaboaica. Experienta personala cu svabi: in urma cu cativa ani am dat bani cu imprumut unui svab (m-a rugat disperat) din Timisoara (svab cu nume si cu origine) si… nu i-am mai vazut inapoi. Porcul nemtesc spune ca nu are bani ca sa isi plateasca datoria, dar gaseste bani sa isi cumpere smartphone, sa mearga la carciuma, sau sa-si plateasca petrecerea de Revelion. Asta este furt combinat cu proverbialul tupeu nemtesc. Eu cunosc orasul asta de o jumatate de secol. Daca tu esti un mucos nascut dupa 1980, atunci scuteste-ma de ineptiile tale legate de banateni.

 1. Am 1 ha de pământ în Cheveresul Mare.An de an mă rog de toți tractoristu în să îmi are pământul,degeaba! Iar cu ziua sa lucreze,nici vorba! Niște puturoși, dar la birt e plin de ei!

  1. De la scoala, Dobsa Juliana, de la scoala… De acolo de unDe unii invata (si) sa scrie. Altii invata cum se unGe de la coada vacii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *