Într-o comună din Timiş, răceala vine prin poștă…

lovrin 5

O mare indignare a cuprins localnicii din comuna timișeană Lovrin în această perioadă, ca urmare a modificărilor survenite în cadrul poștei din localitate. Oamenii se plâng că de câteva luni sunt probleme cu primirea corespondenței și a banilor prin serviciul de transfer de numerar, dar și a cupoanelor de pensii.

În plus, la Poșta din localitate nu se mai găsesc nici timbre sau felicitări, dar nici nu se mai fac abonamente la diverse publicații. ”În vară, o lună am rămas fără poștaș, iar în ultimele două luni au venit o dirigintă și o poștăriță nou-angajate”, precizează secretarul primăriei, Cristian Lupu.

În clădirea poștei din micul parc central din Lovrin, răceala este cuvântul de ordine. Frigul și nepăsarea au lăsat gol spațiul creat inițial cu scopul de a păstra comunicarea între oameni. Din spatele unui ghișeu lateral, printr-o fantă îngustă care solicită o plecăciune, noua dirigintă ignoră orice prezență. Și-a ocupat scaunul în 14 august și susține că lucrurile decurg… normal, probabil pentru vremurile actuale, după ce cu mic, cu mare, după Revoluție, aproape fiecare angajat a… expediat poșta spre faliment. Concret, din spusele localnicilor, oficiul din localitate nu funcționează.

”Fostul poștaș, domnul Tibi, ne-a anunțat încă din iulie că de la 1 august nu mai lucrează. Salariul se dovedea mic, iar el era singur și trebuia să străbată zilnic tot satul. Au venit cele două fete noi la poștă și au început problemele. Plicurile cu facturile de telefonie, curent și apă de la toți locuitorii din Lovrin erau puse pe o masă la oficiu și fiecare trebuia să vină să și le aleagă.

Vă dați seama, ajungeau oamenii și răsfirau tot mormanul de plicuri. Mai cădeau unele pe jos… Apoi, la sfârșit de lună, când m-am dus după cuponul de pensie, că suma îmi intră pe card, nu l-am primit pe motiv că nu a ajuns încă.

Pe urmă a trebuit să scot niște bani veniți prin Western Union din Germania. Mi-a trimis o cunoștință să îi dau femeii ce are grijă de mormintele din cimitirul catolic de la Gottlob. Diriginta de la poștă spune că ea nu știe cum se procedează și nu îmi dă banii.

De la poșta din Germania m-au sunat să vadă dacă i-am primit că ei voiau să le apară confirmarea. Până la urmă, am reușit să scot banii de la băiatul de la barul din centru, că și acolo sunt aparate unde plătești facturi și poate și el să scoată sumele venite prin Western Union, numai că mi-a dat lei și a trebuit să pun de la mine diferența de curs când am schimbat în euro.

Apoi, când am vrut să-mi fac abonament la ziar, că era la sfârșit de lună, noua angajată a susținut că nu i-au zis șefii să facă și abonamente și că nu știe să scrie chitanța. I-am zis că îi arăt eu, că eram toți de pe stradă cu abonament, că noi așa ne-am învățat, să citim zilnic ziarul, dar ea m-a refuzat.

Eram mulți cei cu abonament, dar șefa nu a vrut să ne facă, așa că a trebuit să meargă băiatul meu la chioșc la Timișoara. Și uite așa, acum poștărița îmi aduce doar mie ziarul și la primărie, că cei de-acolo au abonament pe un an. Acum, poștărița nu mai umblă ca domnul Tibi, în tot satul, că erau cititori tot la a 15-a casă. Noi nu am avut probleme cu poșta până acum…

Noua dirigintă nu lucrează decât până la ora 12, că după aia zice că face situații. Nu mai găsești nici timbre, nici felicitări, că eu la cei 80 de ani nu scriu prin internet și aș fi cumpărat câteva de Crăciun. Pentru un timbru fiscal, pe o vecină a trimis-o la Finanțe, dar eu care vreau să trimit corespondență trebuie să mă duc la Timișoara ori asta e prea mult”, spune Florica Doina Belciu, una dintre zecile de persoane din Lovrin nemulțumite de faptul că poșta nu mai e ce a fost odată…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Într-o comună din Timiş, răceala vine prin poștă…

  1. POSTA ESTE IN DECADERE LIBERA.DIRECTORUL JUDETEAN DOARME PE BANII NOSTRII.BRAVO PSD ,ASA OAMENI AI! LA SANANDREI ESTE SI MAI RAU! DE 2 ANI ESTE ACEASTA SITUATIE,PLUS ACUMULARILE NEGATIVE DE 2 ANI! …CHIAR DACA PRIMARUL ESTE MARE PSD-IST! RUSINE!

    1. haideti mai ,din sanandrei,mai scrieti macar unul! cum stati la coada si va impingeti pt. pensii…sau va place ? cum nu vine corespondenta la nimeni,facturi curent,apa,gaz,taloane de pensii,scrisori,pachete…etc. de aceea isi bat joc de voi si noi,ca zic numai eu!………

Lasă un răspuns