Intervenție salvatoare la Spitalul Județean Timișoara

Intervenție salvatoare la Spitalul Județean Timișoara

Intervenție salvatoare la Spitalul Județean Timișoara.

Primul pacient cu hepatectomie majoră centrală pe ficat cirotic pentru hepatocarcinom voluminos cu invazie și tromboză de venă hepatică medie – afecțiune care limitează speranța de viață -, tratat la Spitalul Județean Timișoara a fost externat.

„Totul a început printr-o simplă durere în partea dreaptă. Am fost la UPU la Lugoj și cei de acolo mi-au spus ca am nisip la rinichi plecat pe canal.

Mi-au dat tratament două-trei zile, dar durerile au continuat.

Medicul de familie mi-a făcut un eco (ecografie – n.r.) și la fel mi-a făcut și un gastroenterolog, dar nu mi-a fost mai bine.

Apoi, am ajuns la Spitalul Județean”, a spus pacientul.

Diagnosticul și evaluările complexe preoperatorii au fost posibile datorită medicului Felix Bende din Secția Clinică Gastroeneterologie și laboratorului de radiologie al unității sanitare.

Evaluarea preoperatorie, suportul intra și post operator au fost asigurate de echipa anestezică, coordonata de dr.Velovan Raluca.

„Intervenția a beneficiat de cele mai avansate tehnologii pentru transecția parenchimului, iar hemostaza și biliostaza au fost impecabile datorita aplicării fibrinei autologe prin tehnologia Vivostat”, au precizat medicii.

Echipa operatorie a fost formata din dr.Pirvu Cătălin, dr.Lazea Răzvan, dr.Negru Tibiana, dr.Talpai Tamas și as.med. Batinas Slavita.

„Prin grija Comisiei Oncologice constituite la nivelul spitalului, dr. Georgiana Moise , oncologul spitalului va urmări în continuare cazul prin serviciile ambulatorii.

Programul de chirurgie hepato-bilio-pancreatic al Sectiei Clinice Chirurgie 3 a început în iulie 2018 sub grija prof. dr. Pantea Stelian, de atunci, peste 200 de pacienți au beneficiat de acest tip de intervenții, aceasta fiind ultima dintre ele, și cea care întregește spectrul operațiilor.

În momentul de față, colectivul spitalului a realizat și poate oferi orice tip de tratament chirurgical al acestor  patologii”, au transmis reprezentanții spitalului.

CITEȘTE ȘI: Dublă sfidare a legii: Dominic Fritz își face publicitate electorală ilegală pe un panou ilegal


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *