Dublă sfidare a legii: Dominic Fritz își face publicitate electorală ilegală pe un panou ilegal

Dublă sfidare a legii: Dominic Fritz își face publicitate electorală ilegală pe un panou ilegal

Dublă sfidare a legii: Dominic Fritz își face publicitate electorală ilegală pe un panou ilegal

Luni, 8 aprilie 2024, vă relatam că USR și partidele aliate au afișat mesaje electorale directe, care îndeamnă la votarea unui anume candidat sau partid/alianță, lucru interzis prin Legea 115 din 2015 și prin HG 10 din 2016. Aceste mesaje pot fi afișate strict în perioada campaniei electorale, adică începând din data de 10 mai 2024. Asta dacă s-ar respecta legea, ceea ce în cazul USR și al Alianței Unite Timișoara se dovedește o chestiune opțională, sfidând prevederile legale și competiția electorală.

Clipurile au rulat pe mai multe panouri fixe sau electronice din oraș. Deși nu suntem nici măcar în pre-campanie electorală, pe ecrane publicitare din Timișoara a apărut, începând de vineri, 5 aprilie 2024, mesajul ”Pe 9 iunie votăm Alianța Timișoara Unită” și mai jos “Dominic Fritz. Primarul nostru”, precum și adresa web către site-ul de campanie al candidatului userist dominicprimar.ro. Mesaj care nu are ce căuta pe un panou publicitar. Campania electorală pentru alegerile locale din luna iunie va începe pe 10 mai 2024 și se va încheia pe 7 iunie 2024, conform unei decizii recente a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).

Culmea este că unul dintre ecranele pe care tronează chipul zâmbitor al lui Dominic Fritz este…amplasat ilegal. Ilegalitate constatată chiar de Primăria Timișoara, și certificată printr-un referat semnat pentru conformitate de… primarul Dominic Fritz. Ecran care trebuia demontat încă de acum mai bine de doi ani, dar pe care ochii vigilenți ai subalternilor primarului nu l-au văzut. Și nici cei ai Poliției Locale Timișoara.

Conform referatului din data de 3 februarie 2022, întocmit de Direcția Generală de Urbanism și Dezvoltare Urbană:

”În urma verificărilor efectuate pe teren în Timișoara, Bulevardul Mihai Viteazul nr. 2, în data de 16.07.2022, de către organele de control din cadrul Direcției Poliția Locală, s-au constatat următoarele: <<În anul 2021, în cursul lunii decembrie, în curtea imobilului situat în Timișoara, b-dul Mihai Viteazu, nr.2, au fost executate lucrări constând în montarea unui panou publicitar electronic, prevăzut cu ecran tip led, având structura proprie și elemente de susținere din metal, fixate în fundație de beton, lucrări executate fără autorizație de construire.>>.

Fapta de mai sus constituie contravenție potrivit art.26 din Legea 50/1991, încheindu-se astfel procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 198/AX0477746 din 17.12.2021, contravenient fiind persoana juridică S.C. CLEAR VIEW MEDIA OOH S.R.L., înmatriculată la R.C. cu nr.J35/1265/2014, cod fiscal nr.33174747, cu sediul în com. Dumbrăviţa str. Liceanului, nr.2, jud. Timiş, reprezentată de dl. Szabo Bogdan, în calitate de împuternicit al administratorului (…), iar ca măsură s-a dispus de către Arhitectul Șef: “s”, termen 31.12.2021.

Prin proces verbal de constatare nr.9536 din 17.01.2022, încheiat cu ocazia controlului efectuat la fața locului privind modul de îndeplinire a măsurilor complementare dispuse de către Arhitectul Șef al Municipiului Timișoara, prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 198/AX0477746 din 17.12.2021, s-a constatat faptul că persoana în cauză nu s-a conformat măsurilor dispuse privind desființare lucrărilor până la data de 31.12.2021. În consecinţă, având în vedere că lucrările descrise mai sus, amplasate pe teren Statul Român, teren înscris în extrasul de carte funciară nr. 404325, nr. cadastral/ nr. topografic 404325, au fost executate fără autorizaţie de construire”, se arată în documentul oficial, pe care vi-l prezentăm în faximilul alăturat.

 

Dublă sfidare a legii: Dominic Fritz își face publicitate electorală ilegală pe un panou ilegal

Ceea ce este interesant se referă la firma care deține panourile, întâmplător, acceași care a fost amendată pentru mesh-ul ilegal cu Dominic Fritz, montat pe fațada vitrată a clădirii Asirom, în luna februarie a acestui an. Mesh-ul cu fața primarului nu a avut aviz chiar din partea… Primăriei Timișoara, iar firma Clear View Media OOH SRL, cea care a amplasat materialul publicitar, a fost amendată chiar de Poliția Locală.

Și în acest caz apare aceeași firmă de publicitate, S.C. CLEAR VIEW MEDIA OOH S.R.L.. Conform datelor oficiale, compania o are ca administrator pe Lorena Jurchela, o tânără care a lucrat ca junior HR specialist la un operator de telefonie și care a ajuns, de la director de publicitate la administrator prin aportul consortului, Bogdan Szabo, managerul general al Clear View Media OOH, care este un cunoscut membru al PSD Timiș. Între 2014 și 2021, firma avea sediul în Lugoj și se ocupa de confecții metalice. În anul 2018, în firmă apare și Bogdan Szabo. Din 2021, firma își schimbă total obiectul de activitate trecând pe consultanță și activități de publicitate.

Revenind la panoul ilegal de pe bulevardul Mihai Viteazul, acesta a fost tolerat de subalternii primarului Fritz, de funcționarii din primărie și de polițiștii locali, din 2021 și până acum. Implicit, firma din Dumbrăvița a încasat ilegal sume consistente de la firmele care și-au plătit reclamă acolo.

Întrebarea cea mai importantă este cum a putut primarul Dominic Fritz să își facă reclamă pe un panou pe care tot el îl declara ca ilegal în anul 2022. Iar singura explicație pentru faptul că acest panou este încă funcțional și rulează reclame cu USR, Dominic Fritz și Alianța Unită pentru Timișoara, este aceea că însuși primarul a închis ochii la ilegalitate, beneficiind în schimb de afișaj gratuit încă din luna februarie 2024.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Dublă sfidare a legii: Dominic Fritz își face publicitate electorală ilegală pe un panou ilegal

  1. 😂🤣😂🤪. a fost votat frigz asta? da! pentru ca #toNtipentrujustitie, revolutiabuneiguvernari si alte „chestii socoteli, ma-ntelegi”😂 atunci bine, din greseala in greseala sa votati aiurea iara!😂🤣😂🤪

    #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *