Înțelegerea secretă care ar fi dus la scandalul Eurovision. TVR a publicat punctajul dat de juriul României

secreta

Înțelegerea secretă care ar fi dus la scandalul Eurovision. Noi acuzații ies la iveală

Postul de televiziune VRT, care emite în Belgia, susține că a existat o înțelegere secretă între cele șase țări ale căror punctaje au fost anulate la Eurovision 2022, printre care și România.

Mai exact, postul VRT a publicat duminică, 15 mai, un articol pe site-ul său, prin care afirmă că România, Muntenegru, San Marino, Georgia, Azerbaidjan și Polonia s-au înțeles să facă schimb pe puncte, acesta fiind motivul ce a dus la penalizare. Postul citează ”surse apropiate de organizatorii Eurovision 2022, potrivit stirileprotv.ro.

„Dintr-o sursă bună, am aflat că juriile naționale ale țărilor în cauză au convenit să-și acorde reciproc puncte”, susțin cei de la VRT.

Acesta ar putea fi motivul pentru care EBU a intervenit, iar scorurile juriului din cele șase țări au fost anulate și înlocuite cu un rezultat simulat.

CITEȘTE ȘI: Bazin de înot de senzație într-o comună din Timiș

Membrii juriului Eurovision 2022 din România au fost Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu.

EBU a comunicat că „în analiza voturilor date de juriile naţionale de către partenerul de vot pan-european al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) după cea de-a doua repetiţie generală a celei de-a doua semifinale a Eurovision Song Contest (ESC) 2022, au fost identificate anumite modele de vot neregulate în rezultatele a şase ţări.”

”Pentru a respecta Instrucţiunile de vot ale Concursului, EBU a lucrat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat substitut pentru fiecare ţară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât şi pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor ţări cu vot similar),” a precizat comunicatul EBU.

TVR a reacționat, susținând că juriul a votat în prezența unui notar, conform ziare.com.

TVR a publicat punctajul dat de juriul României

Juriul din România a acordat punctaj maxim Republicii Moldova la Gala Eurovision 2022, se arată într-un comunicat al postului public de televiziune.

 

De asemenea, reprezentanţii TVR solicită explicaţii organizatorilor Eurovision despre înlocuirea notelor cu “un ‘substitut’ care a fost calculat într-un mod netransparent”.

”Ca urmare a controverselor legate de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU și publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului, fără ca Edei Marcus, spokes person desemnată de TVR, să-i fie permisă comunicarea, în direct, a rezultatelor jurizării României, de către EBU, vă comunicăm lista membrilor juriului național și punctajul acordat de aceștia.

Componența juriului României a fost următoarea: Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi.

Punctajul acordat de juriul României concurenților din finala Eurovision 2022:
Moldova-12 puncte
Grecia-10 puncte
Polonia-8 puncte
Olanda-7 puncte
Azerbaidjan-6 puncte
Australia-5 puncte
Italia-4 puncte
Spania-3 puncte
Finlanda-2 puncte
Lituania-1 punct

Reiterăm faptul că TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod netransparent.

În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create.” – se arată în comunicatul postului public de televiziune.

Foto: Facebook/Eurovision Romania


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *