Întâlnire cu Octavian Soviany, la Cărtureşti

Librăria Cărtureşti – Mercy va găzdui joi, 8 februarie, la ora 19, o întâlnire de graţie cu unul dintre cei mai importanți și apreciați scriitori contemporani, Octavian Soviany (foto), cu care publicul va putea sta de vorbă despre cel mai recent roman al său, „Casa din Strada Sirenelor”, apărut anul trecut la Editura Hyperliteratura.

Invitații speciali ai serii vor fi scriitorii Daniel Vighi și Robert Serban, iar moderatorul întrunirii, editorul volumului, Andrei Ruse. După succesul obținut cu romanele „Viața lui Kostas Venetis” sau „Moartea lui Siegfried”, Octavian Soviany revine cu un proiect în care misterul și povestirile stranii trimit cititorul într-un tărâm al supranaturalului și al unor întâmplări aproape mistice, într-un stil demn de cel al scriitorilor clasici ai literaturii universale.

Într-o seară de Sfântul Andrei, profesorul Faustin invită la o masă îmbelșugată, în casa sa veche de pe Strada Sirenelor, doisprezece cunoscuți.

Firi contrastante, indivizi cu preocupări total diferite, aceștia încep să depene amintiri inexplicabile din trecutul lor, pornind de la articolul din presă al unuia dintre invitați, care aborda decizia Bisericii Ortodoxe de a refuza înmormântarea creștinească pentru cei ce aleg să fie incinerați.

Urmează o noapte înțesată de istorisiri care îți dau fiori, pline de esoterism sau spiritism, la limita dintre mister și horror, vieți anterioare, prezențe spectrale, sindromul Lazăr și alte întâmplări ieșite din comun, în care ceva cu toul neașteptat se petrece cu unul dintre personaje, punând sub semnul întrebării întregul scop al unei seri doar aparent obișnuite.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns