Călătorie alb-negru prin „Oraşul de aur”

Librăria Cărtureşti – Mercy va găzdui începând de vineri, 16 februarie, o expoziţie de fotografie pe care doi artişti, Oliver Merce şi Dan Moruzan, o dedică uneia dintre cele mai frumoase capitale din Europa, pe drept numită „Oraşul de aur”.

„Praga, la diateza reflexivă. Fotograful inițiază acțiunea și tot el o suferă, o trăiește într-o călătorie interioară, mai coborâtă în amănunt la Dan Moruzan, ușor mai generalistă la Oliver Merce. Imaginile reușesc să evite clișeele exact cât e necesar, fără a uita, aproape imperceptibil, de câteva dintre amprentele locului (Podul Carol, Vltava, Orologiul), în lipsa cărora metropola ar rămâne cu personalitatea știrbită. O selecție unitară și inspirată, inclusiv din punctul de vedere al exprimării plastice, un alb-negru pe film, echilibrat și linistitor, fără contraste puternice și tonuri grave”, subliniază Florin Șipoş, vorbind despre lucrările care vor putea fi admirate la Cărtureşti până în 16 martie.

Oliver Merce s-a născut în anul 1977. Atras în special de fotografia documentară și cea de stradă, totul în nuanțe de gri (fără a exclude în totalitate colorul), el încearcă să surprindă momentul, tot ceea ce este aici și acum. În multe dintre fotografiile sale prezintă o lume dramatică, plină de realism și ironie. El este autorul volumului „The Anatomy of Decay” (2016) și coautor al cărţii „5 Years of Shooting Street Photography” (2017).

Cu o experiență de 18 ani în domeniul fotografiei și de opt ani în fotografie documentară, Dan Moruzan reușește să-și mențină vie pasiunea și să lucreze constant. De cinci ani s-a axat în principal pe tehnologia analogică, pe film format 35 și 120mm alb/negru.

Pasionat de fotografie de stradă, Dan Moruzan a înființat grupul PhotoTeam, în care a activat ca membru în perioada 2011-2016. În prezent își desfășoară activitatea în București, lucrând la o serie de proiecte personale. El este și coautor pentru cartea „5 Years of Shooting Street Photography”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns