Insula din Cotu Mic din Lugoj, curățenie generală cu ajutorul voluntarilor

Insula din Cotu Mic din Lugoj, curățenie generală cu ajutorul voluntarilor

Insula din Cotu Mic din Lugoj, curățenie generală cu ajutorul voluntarilor

Grupul de initiațivă „Punem Insula pe Hartă” și Verde de Banat, organizează sâmbătă, 5 martie, a treia acțiune de ecologizare a insulei din Cotu-Mic.

“Dragi lugojeni, sâmbăta aceasta de la ora 10.00, va avea loc a III-a acțiune de ecologizare a insulei Cotu-Mic din Lugoj. Acum, că o buna parte din deșeuri au fost strânse, putem trece la curățarea spașiilor de vegetație uscată. Pentru sâmbătă avem mare nevoie de drujbe și fierăstraie electrice. Astfel, facem apel la toţi lugojenii care vor să se implice și le pasă de acest oraș”, transmit organizatorii.

Proiectul Oameni pe Insulă este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Lugoj, program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara. Este o actiune la comun a 3 proiecte care au ca obiectiv re-activarea Insulei Cotu Mic din Lugoj. „Lugojenii își ingrijesc insula”, implementat de Asociația Verde Banat, „Oameni pe Insulă” de Asociația Alternativei Sportive și „Punem Insula pe Hartă”, de Grupul local de inițiativă P.I.P.H.

CITEȘTE ȘI: Cod galben de ceață și ghețuș, sâmbătă dimineața, în Caraș-Severin

”Privită de sus, insula din Lugoj este o mică bijuterie, chiar în inima orașului. Deși a fost complet neglijată de comunitate în ultimii ani, există și o parte bună în asta, căci natura a început să-și regăsească locul aici. Vegetația s-a răspândit și a devenit casă pentru o multitudine de păsări și mici mamifere. Deși ne dorim ca oamenii să revină și ei pe insulă, să petrecem împreună experiențe frumoase în cadrul activităților ce le vom organiza la vară, este important să apreciem ceea ce avem, să respectăm natura și să avem grijă de ea”, arată inițiatorii proiectului.

150 de saci de deșeuri adunați în două zile

Săptămâna trecută voluntarii au colectat 150 de saci de deșeuri în cele două zile ale acțiunilor de ecologizare, la care au participat elevi, Batalionul 183 infanterie mixtă „Gen.I.Dragalina” Lugoj, dar și voluntari. Dacă vrei să te alături acțiunii de sâmbătă „Punem Insula pe Hartă”, aici sunt mai multe detalii despre eveniment.

lugojeanul

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *