Armata rusă, anunț de ultimă oră: Bombardamentele din Ucraina se vor opri la 10, ora Moscovei

Armata rusă, anunț de ultimă oră: Bombardamentele din Ucraina se vor opri la 10, ora Moscovei

Forţele ruse vor înceta focul sâmbătă, la 10:00, ora Moscovei, pentru a permite „coridoare umanitare” prin care să fie evacuaţi civili.

Este vorba despre oamenii din oraşele ucrainene Mariupol şi Volnovaha, a anunţat Ministerul Apărării rus, citat de Interfax, transmit Reuters şi AFP, potrivit stiripesurse.ro.

CITEȘTE ȘI: Starea de alertă, ridicată din 8 martie. Anunțul președintelui Iohannis

Potrivit BBC, un „regim de tăcere” va fi implementat pentru ca populaţia civilă să părăsească oraşele şi a fost convenit cu autorităţile ucrainene, a declarat Ministerul Apărării. Deocamdată, nu există confirmare din partea ucraineană cu privire la aceste informaţii.

Ucraina a trecut la contraofensivă

Autorităţile din Ucraina au anunţat că au trecut la contraofensivă în ziua a 10-a a războiului. Podul care face legătură dintre Odessa şi Transnistria a fost aruncat în aer pentru a împiedica un eventual atac venit din republica separatistă. Potrivit canalului de Telegram al Radei Supreme a Ucrainei, armata ucraineană bruiază comunicaţiile militare ruseşti pe unde scurte. În locul ordinelor comandanţilor, soldaţii ruşi aud imnul naţional al Ucrainei, conform observatornews.ro.

Foto: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *