Înştiinţările fiscale, doar o sperietură pentru timişoreni

Directia fiscala

Direcția Fiscală a Primăriei Municipiului Timișoara a emis nu mai puțin de 8.000 de înștiințări unor persoane juridice, prin care li se comunică faptul că trebuie să plătească taxe de afectare a mediului.

Mulți dintre destinatari s-au impacientat, știind că nu desfășoară astfel de activități, motiv pentru care au cerut lămuriri la direcția fiscală. Situația s-a clarificat, iar primarul Nicolae Robu a ținut să facă precizările necesare.

”Mulți au fost nemulțumiți pentru că s-au trezit cu impuneri de taxă de afectare a mediului. Adevărul e la mijloc. Direcția fiscală a luat lista de coduri CAEN și a trimis automat înștiințări la toți cei care figurau cu cod CAEN care ar afecta mediul. Nu toți sunt însă în această situație. Cei care nu fac uz de codul CAEN respectiv trebuie să vină la direcția fiscală și să urmeze o procedură, în care să declare pe proprie răspundere că nu fac uz de acel cod CAEN, pentru a elimina acea impunere. Îmi pare rău că s-au creat neliniști și supărări. Este și o oarecare scăpare a direcției fiscale, în sensul că nu a fost emis anterior un comunicat în care să se explice situația”, a declarat primarul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns