Inspectorii ANSVSA vor efectua controale în toate unitățile de învățământ

Inspectorii ANSVSA vor efectua controale în toate unitățile de învățământ

Inspectorii ANSVSA vor efectua controale în toate unitățile de învățământ

Inspectorii sanitar-veterinari încep luni controale în toate unitățile de învățământ pentru a vedea dacă sunt respectate siguranța alimentară și igiena spațiilor pentru prepararea și servirea meselor, scrie rador.ro.

Sunt vizate creșele, grădinițele, școlile și unitățile care funcționează în regim after-school, semi-internat sau internat.

Vor fi verificate cerințele referitoare la construcție și dotarea cu facilităţi și echipamente a blocurilor alimentare și cantinelor, condițiile de igienă și de întreținere a spațiilor de prelucrare și depozitare a alimentelor, a echipamentelor de protecție și de lucru, dar și lista furnizorilor de produse alimentare acceptați.

CITEȘTE ȘI: O profesoară din Timișoara a realizat singura traducere în limba română a manuscrisului lui Mathias Bell despre istoria Banatului

Șeful ANSVSA, Alexandru Bociu, susține că în cazul constatării unor deficiențe, se vor lua măsuri precum retragerea de la consum a produselor neconforme, aplicarea de amenzi de până la 40.000 lei, suspendarea temporară sau chiar interzicerea a activității.

Foto: arhivă cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Inspectorii ANSVSA vor efectua controale în toate unitățile de învățământ

  1. Tipic comunist hei rupisme , maestrilor de la toate institutiile astea ( DSP, ANSVSA, OPC, ISU, ITM ) care plecati in control aceste verificari trebuiau facute ianinte de deschidrea scolilor si gradinitelor dar in Romania………….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *