”înSEMNări’’ la Casa cu Iederă din Timişoara

”înSEMNări’’ la Casa cu Iederă

”înSEMNări’’ la Casa cu Iederă

Casa cu Iederă din Timişoara va găzdui joi, 21 septembrie, de la ora 18, vernisajul expoziției – eveniment ‘’înSEMNări’’ a artistului vizual Iosif Tasi TAJO.

‘’Expoziția prezintă o serie de lucrări realizate în tehnica picturală ce reflectă legătura profundă a artistului cu Socolariul, cu natura.

Peisajul este trecut prin filtrul artistului și este re-dat abstractizat, re-dus la tușă, culoare, gest. Începută în perioada pandemiei, seria se compune dintr-o succesiune de înSEMNări zilnice, un jurnal intim în care artistul articulează pictural gânduri, reflecții, stări, amintiri pe fondul vizual al naturii înconjurătoare.

Muzica însoțește în permanență creația lui TAJO, ritmul și cadența având rolul de a ordona compoziția, de a o armoniza, cele două muze acționând simbiotic, livrând astfel nu doar un peisaj, ci o stare de spirit, o frântură dintr-o bucată muzicală, un crâmpei dintr-un gând, o emoție estetică complexă.

CITEȘTE ȘI: O profesoară din Timișoara a realizat singura traducere în limba română a manuscrisului lui Mathias Bell despre istoria Banatului

Reîntoarcerea la pictură, mediu în care artistul s-a format, este o predilecție temporară, întrucât tehnica servește doar ca mijloc de întruCHIPare a unei idei diriguitoare, a unui concept, a unui gând ce caută înTRUPare.

Trecerile succesive din tridimensional în bidimensional, de la pictură la sculptură, la obiect, și din nou la pictură sunt cât se poate de firești întrucât această mișcare, ce îi definește mare parte din creația artistică, nu este schimbare, ci devenire, iar hotarele dintre medii nu sunt decât linii imaginare ce nu îl delimitează, ci îl desăvârșesc’’, subliniază Veronica Toma, curatorul expoziţiei.

Sursa foto: Facebook/Casa cu Iedera


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *