INSPECTORI ANAF, urmăriţi penal în dosarul afaceristului Florian Walter, patronul firmei care realizează lucrările în centrul Timişoarei

florin walter

Patru inspectori de la Fisc sunt urmăriți penal în dosarul omului de afaceri Florian Walter, pentru abuz în serviciu și fals intelectual, potrivit unor surse judiciare. În acest dosar, Walter este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în legătură cu activitatea societăţii Romprest.

Inspectorii ANAF au fost puşi sub urmărire penală pentru presupuse fapte de abuz în serviciu şi fals intelectual, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Cătălin Cercel, Iulian Dinuţ ( inspectori antifraudă la Direcţia de Control Fiscal, potrivit datelor publicate de ANAF), Alexandru Bălan şi Gheorghe Dorel Ioja (angajaţi ai Direcţiei Operaţiuni Intracomunitare, potrivit datelor publicate de ANAF ) au făcut parte din echipele de control trimise la societatea Romprest şi la firme partenere pe parcursul anului 2014, potrivit surselor.

Există suspiciuni că inspectorii au trecut date nereale în actele de control. Unul dintre ei ar fi recunoscut, parţial, presupusele fapte în faţa procurorilor anticorupţie.

În luna mai 2015, atunci când a fost anunţată ancheta la societatea Romprest, ANAF susţinea, printr-un comunicat de presă, că „ROMPREST SERVICE SA a făcut obiectul verificărilor derulate de către Direcţia generală antifraudă fiscală, în perioada 20.08- 11.12.2014, concretizate în 16 acţiuni de verificare ce au avut ca obiectiv modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei fiscale şi contabile de către societate raportat la relaţiile comerciale desfăşurate cu societăţile LA TEAM LINE SOLUTIONS SRL, ROMCONCORD TEHNIC SERVICE SRL si EURO GRUP SRL in anii 2012 – 2014, respectiv lanţurile comerciale TANASESCU FARM SRL- CORESIO EUROINVEST SRL- JIF SRL- EURO GRUP SRL- COMPANIA ROMPREST SERVICE SA şi TANASESCU FARM SRL- CORESIO EUROINVEST SRL- BRYANA EURO INVEST SRL- EURO GRUP SRL.”

Rezultatele controalelor făcute de FISC au stat atunci la baza dosarului penal instrumentat de procurorii DIICOT Ploieşti, anchetă din care a fost disjunsă şi trimisă la DNA – structura centrală partea care îl inscrimina pe omul de afaceri Florian Walter, acţionarul majoritar al Romprest.

Dosarul de la DIICOT Ploieşti a fost trimis în judecată în iunie 2015, cu 18 persoane în calitate de inculpaţi.

romaniatv.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *