Inspector de la Finanțe, trimis în judecată pentru trafic de influență

Un inspector superior de la Finanțele timișene a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență. Potrivit oamenilor legii, în cursul lunii decembrie 2015, Aurora Bădicel, angajată a Administrației Județene a Finanțelor Publice Timișoara, a pretins în două rânduri de la o persoană (martor în cauză) suma de 60.000 de euro, din care a primit 2.000 de euro și 20.000 de lei, în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

În același context, inculpata i-a promis că-l va determina pe magistrat să intervină pe lângă colegii săi pentru ca aceștia să dispună trimiterea unei cauze ce-l privea pe martor spre rejudecare la o altă instanță de judecată. Instrumentarea dosarului a fost preluată de procurorii anticorupție de la Craiova, însă cauza a fost trimisă spre judecare la Tribunalul Timiș.

Totodată, s-a dispus instituirea popririi cu privire la sumele de bani datorate cu titlu de salariu inculpatei, într-un cuantum de o treime din venitul lunar net, până la concurența sumei totale de 29.000 de lei.

0 Comments

No Comment.