Înscrierile la grădiniță bat la ușă

Reînscrierile la grădiniţă pentru anul școlar 2019-2020 ale copiilor care frecventează deja această formă de învățământ vor începe la începutul lunii mai, iar înscrierea copiilor nou-veniţi va avea loc începând cu data de
20 mai.

Reînscrierea copiilor care frecventează grădiniţa în anul şcolar 2018-2019 şi urmează să o frecventeze şi în
anul şcolar următor va avea loc în perioada 6 iunie-17 iunie 2019, ora 12.

Pe 19 mai urmează afişarea listelor nominale privind copiii reînscrişi şi a locurilor rămase libere.

Orarul reînscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, si, eventual, pe site-ul inspectoratului şcolar.

Un copil nu poate fi reînscris la un tip/formaţiune de studiu inferior celui la care este asociat. Pe 19 mai urmează afişarea listelor nominale ale copiilor reînscrişi şi a locurilor rămase libere.

Înscrierea copiilor nou-veniţi se va face în două etape: 20 mai-14 iunie și 24 iunie – 26 iulie. „În situaţia în care într-o unitate de învăţământ numărul cererilor de înscriere a copiilor preşcolari, primite de la părinţi, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale, dar şi criterii specifice” se mai arată în document.

La momentul înscrierii în învăţământul preşcolar, unităţile de învăţământ încheie cu părinţii, tutorii sau susţinătorii legali, un contract educaţional, ce include drepturile şi obligaţiile reciproce ale părţilor.

De regulă, au prioritate copiii care locuiesc în apropierea grădiniţei şi care au fraţi mai mari acolo. Pentru grupa mică, se cere ca micuţul să ştie să se descurce singur la baie şi să nu mai poarte scutece.

Actele necesare înscrierii sunt: copii după buletinele părinţilor; adeverinţă de la locul de muncă al părinţilor; copie şi original după certificatul de naştere al copilului; sentinţa de divorţ și o copie (dacă este cazul); – certificat deces plus o copie, unde este cazul.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns