Feerie cromatică şi parfum îmbietor în centrul Timişoarei. Imagini superbe!

Florile şi ornamentele vegetale care mai de care mai fastuoase acaparează, începând de vineri, cele trei pieţe cetrale ale Timişoarei – Victoriei, Libertăţii şi Unirii – precum şi câteva dintre străzile adiacente, datorită Festivalului Timfloralis, manifestare ajunsă la a cincea ediţie.

Încă din prima zi a evenimentului, mulţimea de vizitatori a fost apreciabilă, foarte mulţi făcându-şi poze cu aranjamentele florale, unele dintre ele impresionante. Trebuie spus că şi la această ediţie, pe lângă numeroşii timişoreni care s-au delectat la Festivalul Florilor, au venit şi mulţi vizitatori străini.

Atmosfera sărbătorească dată de spectacolul vizual şi olfactiv a fost completată de spectacolele de muzică și dans, parada prințeselor în trăsuri împodobite cu flori, prezentarea de îmbrăcăminte și accesorii tematice, precum și diverse ateliere de lucru.

Designeri, arhitecţi, florişti, peisagişti, ecologişti, studenţi, elevi, şcoli, universităţi, artişti, firme şi comercianţi se reunesc în cadrul Timfloralis, al căror scop este să evidenţieze frumuseţea naturii şi cu precădere a florilor în peisajul citadin.

Exceptând expoziţiile florale şi de aranjamente vegetale, festivalul mai cuprinde workshop-uri atât pentru publicul larg, cât şi pentru profesionişti, spectacole inedite de muzică şi dans, precum şi evenimente cu şi pentru copii.

Din echipa numeroasă care a contribuit la realizarea decorului floral fac parte designerul olandez Dennis Kneepkens, Filomena Brisc, Bianca Negrea, master floral Ioachim Erema, master florist Teunis Veenema, Alina Naghy, Ella Fodor, Iulia Rusciac, Simona Noroc, Hoca Virag Francisca, Sorina Wesolowski, Florin Jiboc, Alexandra Luca, instituții precum Facultatea de Horticultură din Timișoara, Casa de Cultură a Studenților şi specialiştii de la Horticultura SA.

Un program artistic diversificat

Reprezentaţiile artistice de ieri au cuprins momente coregrafice, muzicale şi demonstraţii de aranjări de flori cu Mini-Mini Reflex, Fanfara Big Band, Denis Kneepkens, Alina Nagy-Ghinea şi Marius Schiell, Liceul de artă „Ion Vidu” şi Filarmonica „Banatul”.

La standul Horticultura, astăzi şi mâine, copiii sunt aşteptați între orele 12 şi 17, la atelierul „Micul grădinar”, unde vor învăța să planteze și să îngrijească plantele.

Programul artistic de sâmbătă va cuprinde, pe scena din Piața Victoriei, începând cu ora 12,30, momente muzical-coregrafice cu Incubatorul de artă, urmând Şcoala de balet „Denisse, o demonstrație florală „Happy Inspiring” (master florist Teunis Veenema), școala de balet „SuzanArt Dance”, şcoala de dans „Anne Dance Studio”, Chromatick Voice (cântece despre flori), floral Simona Wesolowski (zeița dacică Bendis, zeița Lunii, a pădurilor, a farmecelor, a nopții), demonstraţii florale şi o prezentare de modă Felix Ramiro.

Duminică, pe scena din Piața Victoriei vor urca de la ora 11,30, juniorii de la Palatul Copiilor, apoi școala de dans și balet „The Dancers”. Pentru ora 14,20 e programată o demonstrație florală (master florist Teunis Veenema). De la ora 18, publicul va putea urmări noi demonstraţii ale floriştilor, apoi un recital coregrafic cu Iguana Fitness dans, iar seara se va încheia cu Cvartet Music.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns