City-manageri de pe patru continente, prezenţi la Timişoara

Circa 150 de city-manageri din aproape întreaga lume s-au reunit la Timişoara. International City Management Association (ICMA) îşi desfăşoară aici, în aceste zile, o conferinţă la care participă reprezentanţi ai unor municipalităţi şi oraşe de pe patru continente: Europa, Asia, Africa și America de Nord.

Evenimentul a debutat ieri și se va încheia luni, scopul fiind împărtăşirea de cunoştinţe legate de dezvoltarea localităţilor urbane. “Pentru noi este important să stabilim relaţii de colaborare cu cât mai multe oraşe reprezentate
la această întrunire. Cu această ocazie, vom avea schimburi de idei şi de experienţă. Sunt convins că avem foarte multe de învăţat de la participanţi”,  a afirmat Nicolae Robu.

“Poziţia de city-manager este foarte importantă şi, de aceea, avem foarte multe parteneriate cu oraşe din întreaga lume. Ne bucurăm că ne-am reunit întrun număr mare la Timişoara”, a afirmat, la rândul său, Karen Pinkos, preşedinte al ICMA.

Din boardul asociaţiei mai este prezent în municipiul de pe Bega Marc Ott, directorul executiv.

ICMA a fost creată acum 105 ani, avându-şi sediul central în SUA, în Washington DC, iar în prezent numără peste 12.000 de membri, majoritatea acestora ocupând poziţiii de city-manageri


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “City-manageri de pe patru continente, prezenţi la Timişoara

  1. Ce exact,s-a discutat;sa vi tu din Washington D.C. pina la Tiganisoara e ceva sau a vrut cineva sa mai iasa la iarba verde.

  2. Mi se pare normal că i-au adus la Timișoara. Trebuie să vadă city managerii de pe patru continente cum NU se conduce un oraș sau cum se conduce cu succes cel mai frumos și dezvoltat oraș al țării spre transformarea sa în groapă de gunoi și devenirea orașului florilor în Bocsigul Banatului ! Va fi o lecție de neuitat pentru city managerii prezenți la Timișoara, nu vor uita prea curînd lecția învățată aici !

Lasă un răspuns